Čak 40 poslovnica zatvara se krajem avgusta, radnici će dobiti otkaz

Modni lanac Scotch&Soda napušta Nemačku

EUVesti

30.8.2024 08:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Modni lanac Scotch&Soda napušta Nemačku Modni lanac Scotch&Soda napušta Nemačku
Maloprodaja u Nemačkoj trenutno prolazi kroz tešku krizu. Mnoge prodavnice, posebno u modnoj industriji, propadaju i moraju da se zatvore. Modni brend Scotch&Soda prestaće... Modni lanac Scotch&Soda napušta Nemačku

Maloprodaja u Nemačkoj trenutno prolazi kroz tešku krizu. Mnoge prodavnice, posebno u modnoj industriji, propadaju i moraju da se zatvore.

Modni brend Scotch&Soda prestaće sa radom u skoro 40 filijala u Nemačkoj krajem avgusta. Oko 290 ljudi ostaje bez posla, rekao je privremeni upravnik Holger Rode (Holger Rhode). U većini prodavnica sledeće subote biće poslednji dan sniženja, piše Blic pozivajući se na nemačke medije.

Oko pet ekspozitura bi moglo duže da ostane otvoreno za prodaju preostale robe.

Radnici su nedavno obavešteni, rekao je specijalista za nesolventnost. Većina radnika bi trebalo da dobije otkaze u septembru. Nosilac prava na brend i robu, fond privatnog kapitala sa sedištem u SAD, nije imao interesa da oba prenese na novog investitora ili da ugovori odgovarajuću licencu, navodi se u saopštenju.

Prema rečima specijaliste za nesolventnost, u toku su razgovori sa modnim lancem. Ovo uključuje moguća preuzimanja filijala i osoblja. Investitor bi tada morao da postigne dogovor sa vlasnicima imovine.

Nemački ogranak holandskog modnog brenda, Scotch&Soda Retail GmbH, podneo je u junu zahtev za stečaj Okružnom sudu u Dizeldorfu. Prema sopstvenim informacijama, kompanija je nedavno ostvarila godišnju prodaju od 25 miliona evra u Nemačkoj.

Ovo čini kompaniju Scotch&Soda jednom od mnogih koje su zauvek nestale iz nemačke maloprodaje.

Početkom avgusta nemački brend Esprit najavio je da će zatvoriti svih 56 ekspozitura. Bankrotirali su i Galeria, SiNN, Peek & Cloppenburg, Gerry Weber i The Body Shop.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.