NAJNOVIJE MERE KRIZNOG ŠTABA

Moguće otvaranje tržnih centara od ponedeljka, ali ne i ugostiteljskih objekata unutar njih

IzdvajamoSrbijaVesti

9.4.2021 09:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Moguće otvaranje tržnih centara od ponedeljka, ali ne i ugostiteljskih objekata unutar njih Moguće otvaranje tržnih centara od ponedeljka, ali ne i ugostiteljskih objekata unutar njih
Od ponedeljka, 12. aprila ponovo se otvaraju tržni centri, koji će raditi do 22 sata, odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Ugostiteljski objekti unutar... Moguće otvaranje tržnih centara od ponedeljka, ali ne i ugostiteljskih objekata unutar njih

Od ponedeljka, 12. aprila ponovo se otvaraju tržni centri, koji će raditi do 22 sata, odlučeno je na sednici Kriznog štaba. Ugostiteljski objekti unutar tržnih centara ostaće zatvoreni, rekao je član Kriznog štaba i direktor KBC Niš Branislav Tiodorović. On je dodao i da je sve uslovljeno epidemiološkom situacijom, odnosno da broj zaraženih tokom narednog vikenda ne sme da se naglo poveća.

Prema najnovijim odlukama Kriznog štaba, đaci će se vratiti u školske klupe, u ponedeljak 19. aprila, ali će prethodno biti još jedna provera epidemiološke situacije, tako da, ukoliko brojke budu padale, deca se vraćaju u škole po modelu od 1. septembra.

Tiodorović je naglasio da je epidemiološka situacija u Srbiji još uvek u statusu vanredne, ali da se uočava blaga tendencija smanjenja broja novopotvrđenih slučajeva korona virusa, raste broj otpusta u odnosu na broj prijema u bolnicama, a u kovid ambulantama se smanjuje broj prvih pregleda.

“Međutim naše kovid bolnice su i dalje pune i pod velikim opterećenjem. Ali ako bi se nastavila dinamika poslednja dva tri dana, što očekujemo, može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti popuštene. Mislim tu pre svega o tome da tržni centri mogu početi da rade od ponedeljka pod pretpostavkom da se tendencija nastavi. Ugostiteljski objekti sa izlaskom na baštu moćiće da rade, ali ostaju zatvoreni delovi ugostiteljskih objekata na zatvorenom prostoru”, rekao je on.

On je naglasio da se epidemiološke mere moraju poštovati, dodajući da se maske moraju nositi u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako nema distance.

Naglasio je da ako se nastavi aktuelni trend vakcinacije za mesec i po može biti uspostavljen kolektivni imunitet.

„Odlično se odvija vakcinacija i očekujemo da će se to nastaviti i narednih dana, odziv na vakcinaciju je dobar i to će nam najviše pomoći u borbi protiv korona virusa i novih sojeva. Efikasna vakcinacija je jedini način da se izborimo sa ovim virusom“, rekao je Tiodorović.

Potpuno otvaranje kafića i restorana biće iznova razmatrano sledeće nedelje.

  • GocaBG

    9.4.2021 #1 Author

    Sad je svima omoguceno da rade,a trzni centri pod znakom pitanja?!Ne vidim razlog…

    Odgovori

  • Tanja

    10.4.2021 #2 Author

    Da li to znači da će im država oprostiti namete i vlasnici lokala kirije? Nije pošteno!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...