poslovni forum u ljubljani

Momirović: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu

RegionSrbijaVesti

17.5.2024 17:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Momirović: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu Momirović: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović ocenio je danas da rat na istoku Evrope i poslednje protekcionističke mere, koje je donela Vlada SAD-a, pokazuju da je neophodno... Momirović: Moramo više pažnje da posvetimo jačanju ekonomskih veza u regionu

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović ocenio je danas da rat na istoku Evrope i poslednje protekcionističke mere, koje je donela Vlada SAD-a, pokazuju da je neophodno jačanje ekonomskih veza u regionu, saopštilo je to ministarstvo.

Momirović je, nakon otvaranja Poslovnog foruma u Ljubljani, pod nazivom „Privredna saradnja Slovenija – Srbija“, rekao da na forumu 100 predstavnika kompanija iz te dve zemlje razmatra mogućnosti za dalje međusobno investiranje i saradnju, prenosi Beta.

On se pre foruma sastao sa ministrom privrede, turizma i sporta Slovenije Matjažom Hanom i razgovarali su o investicijama i budućoj saradnji dve privrede.

„Moramo zajednički da radimo na ekonomskom povezivanju, da prevazilazimo otvorena pitanja i uveren sam da ćemo u narednom periodu pokazati dalje ekonomske iskorake u saradnji naše dve države“, rekao je Momirović.

On je, tokom radne posete Sloveniji, razgovarao i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem i naveo da je važna saradnja na svim nivoima kako bi se unapredila ekonomska povezanost dve zemlje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.