ministar ističe da je tržište potpuno stabilno

Momirović: Robne rezerve popunjene, građani nemaju razloga za brigu

SrbijaVesti

19.1.2023 13:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Momirović: Robne rezerve popunjene, građani nemaju razloga za brigu Momirović: Robne rezerve popunjene, građani nemaju razloga za brigu
Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je u četvrtak da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz... Momirović: Robne rezerve popunjene, građani nemaju razloga za brigu

Ministar trgovine Srbije Tomislav Momirović izjavio je u četvrtak da građani po pitanju prehrambene bezbednosti mogu da budu spokojni, jer je Vlada Srbije kroz robne rezerve obezbedila dovoljno osnovnih životnih namirnica, precizirajući da se u skladištima nalazi na stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

„Tržište u Srbiji je potpuno stabilno. Inflaciju i rast cena, na teritoriji cele Evrope, koji su uzrokovani ratom na Istoku Evrope, ne možemo ignorisati, ali ono što mi možemo i što uspevamo jeste da obezbedimo najniže cene pre svega hleba, ali i ostalih osnovnih životnih namirnica kao što su so, šećer i ulje“, kazao je Momirović nakon što je danas obišao skladište merkantilne pšenice u skladištari DPS Кlas grupa u Šapcu, za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve, saopštilo je ministarstvo, prenela je Beta.

Momirović je dodao da je cilj da se zaštitite najugroženiji građani Srbije, obezbede niske cene za osnovne životne namirnice i ne dozvoli da se inflacija otrgne kontroli.

DPS KLAS GROUP DOO ŠABAC

SAVSKA 8, 15000 Šabac , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
38.648.578,31 (2021)
Broj zaposlenih:
210 (2021)

Obilasku skladišta merkantilne pšenice prisustvovao je predsednik kompanije DPS Кlas grupa Dragan Popović, kao i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Кompanija DPS Кlas grupa je najveća kompaniji u Srbiji u oblasti prerade pšenice u čijim silosima se skladišti 20.000 tona merkantilne pšenice.

  • VERA

    19.1.2023 #1 Author

    Ma inflacija je toliko velika da robne rezerve tu nemogu nista. Samo je kod nas hrana bezobrazno poskupela. Davno su cene trebali da ogranice za osnovne namirnice i uvedu kazne ko poskupi hranu bez realnog osnova. Kao u Hrvatskoj, kada su pokusali trgovci da korekcijom cena iz kune u eur, poskupe proizvode. Ali nisu uspeli.Propusteno je mnogo toga sada.

    Odgovori

  • GOCA BG

    19.1.2023 #2 Author

    Rezerve imamo zato sto narod sve manje kupuje…

    Odgovori

  • TATJANA

    20.1.2023 #3 Author

    Kod nas prvo poskupi, onda ograniče cene za kratak period, pa opet sve u krug. Tako da nismo baš u zavidnoj i sigurnoj poziciji

    Odgovori

  • COKA

    20.1.2023 #4 Author

    “Ako nema hleba, neka jedu kolace” sto bi Marija Antoaneta rekla

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...