MUTIRANI KORONA VIRUS BRZO SE ŠIRI OSTRVOM Evropa ukida letove iz Velike Britanije

EULifestyleSvetVestiZdravlje

20.12.2020 18:07 Autor: Vladimir Jokanović 1

MUTIRANI KORONA VIRUS BRZO SE ŠIRI OSTRVOM Evropa ukida letove iz Velike Britanije MUTIRANI KORONA VIRUS BRZO SE ŠIRI OSTRVOM Evropa ukida letove iz Velike Britanije
Holandija i Belgija zabranile su letove iz Velike Britanije, zbog opasnosti od širenja novog soja korona virusa, za koji je britanski ministar zdravlja rekao... MUTIRANI KORONA VIRUS BRZO SE ŠIRI OSTRVOM Evropa ukida letove iz Velike Britanije

Holandija i Belgija zabranile su letove iz Velike Britanije, zbog opasnosti od širenja novog soja korona virusa, za koji je britanski ministar zdravlja rekao da je „izvan kontrole“. Italija je najavila uvođenje zabrane letova iz Velike Britanije, a istu meru razmatraju u Francuskoj, Nemačkoj i Irskoj.

Nova varijacija virusa brzo se proširila Londonom i jugoistočnom Engleskom, a britanski premijer Boris Džonson uveo je u subotu nova ograničenja, obustavljajući planirano ublažavanje mera za Božić. Vodeći zdravstveni stručnjaci objasnili su da nema dokaza da je nova varijanta korona virusa koja nosi oznaku „VUI – 202012/01“ smrtonosnija ili da će drugačije reagovati na vakcine, ali se pokazalo da se brže prenosi od SARS-CoV-2, navodi BBC.  

Britanski ministar zdravlja Mat Henkok rekao je da je virus „izvan kontrole“. On je u nedelju najavio da bi stroge restrikcije koje je proglasio premijer mogle da ostanu na snazi „narednih nekoliko meseci“, dok se vakcinacija ne omasovi. Svetska zdravstvena organizacija pozvala je evropske zemlje da pojačaju mere zaštite. Evropski savet održao je u nedelju posle podne hitne onlajn konsultacije zbog novonastale situacije u Velikoj Britaniji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...