Počeo sa radom Centar za testiranje na Covid-19

Na beogradskom aerodromu od uzimanja brisa do rezultata najviše 120 minuta

BiznisSrbijaTurizamVesti

14.6.2021 16:05 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Na beogradskom aerodromu od uzimanja brisa do rezultata najviše 120 minuta Na beogradskom aerodromu od uzimanja brisa do rezultata najviše 120 minuta
Centar za testiranje na Covid-19 otvoren je nedavno na Beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u saradnji sa Vladom Srbije i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje... Na beogradskom aerodromu od uzimanja brisa do rezultata najviše 120 minuta

Centar za testiranje na Covid-19 otvoren je nedavno na Beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ u saradnji sa Vladom Srbije i Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Putnici na dolasku, odlasku i tranzitu ka zemljama koje zahtevaju negativan nalaz, sada imaju priliku da svoj status provere na aerodromu.

Kako je saopšteno Centar je otvoren 24 časa dnevno i nalazi se u Terminalu jedan. Dostupna su dva testa, RT-PCR koji je gotov u roku od sat vremena, i brzi antigenski test koji je gotov za najkasnije dva sata.

Putnici na emajl adresu dobijaju rezultate testiranja na srpskom i engleskom jeziku, a po potrebi mogu zatražiti i štampani primerak.

Pre dolaska na registracioni punkt, neophodno je uplatiti 3.500 za antigenski ili 9.000 dinara za PCR test, podsećaju iz aerodroma.

„Molimo putnike da posebno obrate pažnju na vreme potrebno za proces izdavanja rezultata, odnosno da je od trenutka uzimanja brisa potrebno do 120 minuta za izdavanje rezultata PCR testa i do 60 minuta za antigenski test. Ovo je posebno važno zbog planiranja vremena dolaska na aerodrom pre planiranog vremena poletanja“, navodi se u saopštenju.

Iz aerodroma su objasnili da treba uračunati vreme za uplatu, registraciju, testiranje i izdavanje rezultata, zatim čekiranje i druge procedure u vezi sa putovanjem.

Testiranja vrše ovlašćene državne institucije, Institut zа јаvnо zdrаvljе Srbije, Gradski zavod za javno zdravlje, Institut Torlak, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju, Institut za mikrobiologiju (KSC), Medicinski fakultet, Direkcija za nacionalne referentne laboratorije, Insititut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo.

  • Anna

    15.6.2021 #1 Author

    Eto lepih vesti za sveone koji hoće da se testiraju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...