Srpska delgacija završila posetu Francuskoj

Na početku smo ogromnog projekta – izgradnje metroa

BiznisEUInfrastrukturaSrbijaVesti

4.2.2021 08:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Na početku smo ogromnog projekta – izgradnje metroa Na početku smo ogromnog projekta – izgradnje metroa
Srbija je na početku jednog „ogromnog projekta“ – izgradnje beogradskog metroa, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali završavajući trodnevnu posetu Francuskoj. „Na početku... Na početku smo ogromnog projekta – izgradnje metroa

Srbija je na početku jednog „ogromnog projekta“ – izgradnje beogradskog metroa, izjavio je ministar finansija Srbije Siniša Mali završavajući trodnevnu posetu Francuskoj.

„Na početku smo jednog ogromnog projekta, ali sam uveren da ćemo uspeti da ispunimo predviđenu dinamiku, kako bi sve bilo spremno za početak radova na Makiškom polju krajem godine“, objavio je Mali na svom Instagram nalogu.

On je dodao da je delegacija Srbije tokom boravka u Francuskoj, obišla metroe u Parizu i Lionu, sastala se sa rukovodstvom kompanija Alston i Ežis i videla ponuđena rešenja za dizajn vagona za beogradski metro.

Mali je objavio i da je metro u Lionu po kapacitetu i veličini sličan budućem beogradskom metrou. „Ima četiri linije, ukupne dužine oko 32 km, a otvoren je 1974. godine“, napisao je ministar.

Ministar finansija naglasio je da su članovi delegacije videli kako funkcioniše francuski sistem upravljanja saobraćajem i stekli nova znanja i iskustva.

Foto: Instagram/mali_sinisa

Podsetimo, u utorak je ministar finansija objavio fotografije i video četiri predloga dizajnera kompanije Alstom alternativnog izgleda vagona beogradskog metroa, koji će izabrati građani Srbije.

U delegaciji su pored ministra finasija Siniše Malog, i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor „Beogradskog metroa i voza“ Stanko Kantar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...