NA POMOLU SENZACIJA U AUTOINDUSTRIJI Hrvatska kompanija Rimac pred preuzimanjem brenda Bugatti

AutomobiliLifestyleRegionVesti

17.9.2020 14:37 Autor: Ljiljana Begović 0

NA POMOLU SENZACIJA U AUTOINDUSTRIJI Hrvatska kompanija Rimac pred preuzimanjem brenda Bugatti NA POMOLU SENZACIJA U AUTOINDUSTRIJI Hrvatska kompanija Rimac pred preuzimanjem brenda Bugatti
„Rimac Automobili“ nalaze se pred preuzimanjem brenda „Bugatti“, tvrde izvori bliski upravi „Volkswagen grupe“. VW je u procesu konsolidacije portfelja svojih automobilskih brendova. Među... NA POMOLU SENZACIJA U AUTOINDUSTRIJI Hrvatska kompanija Rimac pred preuzimanjem brenda Bugatti

„Rimac Automobili“ nalaze se pred preuzimanjem brenda „Bugatti“, tvrde izvori bliski upravi „Volkswagen grupe“. VW je u procesu konsolidacije portfelja svojih automobilskih brendova. Među njima su „Bugatti“, „Porsche“ i „Rimac Automobili“.

Tim Bravo, portparol kompanije „Bugatti“ nije želeo da komentariše ovu informaciju, ali je istakao da je „Bugatti“ protekle dve godine poslovao pozitivno i da je na putu da mu prodaja ide kao i lani, uprkos pandemiji.

Izvori upućeni u pregovore navode da VW grupa želi da „Rimcu“ prebaci vlasništvo nad „Bugattijem“ preko „Porschea“, koji je suvlasnik 15,5 odsto deonica kompanije u vlasništvu Mate Rimca. Plan je, navodno, da „Porsche“ poveća udeo u „Rimac Automobilima“, a zauzvrat u miraz donese „Bugatti“.

Foto:Pixabay.com

Uprava VW grupe je, navodno, dala zeleno svetlo za tu transakciju, a sada se čeka potvrda Nadzornog odbora. VW grupa već duže vreme pregovara s Matom Rimcem o ovom poslu i ti su pregovori otišli vrlo daleko, prenosi Novac.hr.

Izvori bliski VW tvrde da grupa traži rešenje i za „Lamborghini“, „SEAT“, „Ital Design“, „Bentley“ i „Ducati“.

Mate Rimac je na konferenciji „Poduzetnički mindset 2020“ izjavio da priprema jedno novo veliko iznenađenje, ali nije želeo da otkrije detalje. Međutim, istakao je da kompanija zapošljava 900 radnika i da planira da otvori kancelarije za još 400 ljudi.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...