novi simbol beograda

Najavljena izgradnja tri kule Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

BiznisInfrastrukturaInvesticijeLifestyleNekretnineU fokusuVesti

18.5.2022 14:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 13

Najavljena izgradnja tri kule Tempo Tower na Bežanijskoj kosi Najavljena izgradnja tri kule Tempo Tower na Bežanijskoj kosi
Na ulasku u Beograd na Bežanijskoj kosi biće izgrađene tri kule Tempo Tower. U saopštenju firme Tempo Tower navedeno je da će projekat finansirati... Najavljena izgradnja tri kule Tempo Tower na Bežanijskoj kosi

Na ulasku u Beograd na Bežanijskoj kosi biće izgrađene tri kule Tempo Tower. U saopštenju firme Tempo Tower navedeno je da će projekat finansirati privatni investitori koji su vlasnici zemljišta.

Na njemu će raditi arhitekte, urbanisti i građevinski stručnjaci iz Srbije i biće, kako je istaknuto, realizovan u skladu sa svim važećim propisima i procedurama.

„U planiranju ovog projekta posebno je vođeno računa da novi simbol Beograda ne ugrozi ekološke, saobraćajne i socijalne potrebe prostora i građana na Bežanijskoj kosi. Kako bi se sprečile gužve predviđena je izgradnja tri nove saobraćajnice i povezivanje saobraćajnica koje do sada nisu bile u funkciji“, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija Beta.

Dodatno, biće izgrađena i pasarela za pešake i bicikliste preko autoputa koja će povezati Sportski centar „11. april“ sa drugim sportskim sadržajima na Bežanijskoj kosi.

„Na lokaciji Tempo Tower procenat zelenih površina biće povećan čak 30 puta u odnosu na danas. Nijedno drvo neće biti posečeno zbog izgradnje novog simbola Beograda, već će naprotiv ovaj deo grada dobiti nove zelene površine“, obećavaju investitori.

Kako tvrde, komunalna infrastruktura koja je predviđena na toj lokaciji biće veća i obimnija od standarda koje propisuju gradske institucije, upravo da bi lokalna zajednica čitave Bežanijske kose imala korist, prenosi agencija Beta.

„Tempo Tower doneće velike koristi ne samo lokalnoj zajednici, već i Beogradu i Srbiji. Grad će dobiti desetine miliona evra na ime uređenja građevinskog zemljišta, a Srbija od poreza nekoliko puta više. A stanovnici Bežanijske kose imaće korist kako od novih sadržaja, kao i od rasta cena nekretnina koje će biti značajno više kada se izgradi Tempo Tower“, istače se u saopštenju.

  • N.N.

    18.5.2022 #1 Author

    Ovo su bas lepe vesti

    Odgovori

  • TATJANA

    18.5.2022 #2 Author

    Lepe vesti i za gradjane i za grad

    Odgovori

  • BP

    18.5.2022 #3 Author

    Ovo su sve laži! I saobraćajnice i zelenilo!

    Odgovori

  • GOCA BG

    18.5.2022 #4 Author

    Mislim da ce to biti pravi simbol Beograda…

    Odgovori

  • DJORDJE1

    19.5.2022 #5 Author

    U Beogradu se samo grade stambeni kompleksi.

    Odgovori

  • SUNCOKRET

    19.5.2022 #6 Author

    Divota, ko će to moći da kupi kada su već sada cene previsoke.

    Odgovori

  • SNEZANA

    19.5.2022 #7 Author

    Samo neka se gradi

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    19.5.2022 #8 Author

    veliki broj zgrada, ljudi na malom prostoru samo otežava život ljudima

    Odgovori

  • ZVE84

    19.5.2022 #9 Author

    Po Beogradu se samo novi simboli grade, iz dana u dan… Mislim da ima mnogo bitnijih stvari na koje treba da se stavi akcenat trenutno, a za simbole ima vremena..

    Odgovori

  • Lelica

    19.5.2022 #10 Author

    Samo nek se gradi.

    Odgovori

  • DEKSI

    19.5.2022 #11 Author

    Samo se nešto gradi, i u gradovima i na planinama. svugde samo zgrade..

    Odgovori

  • Ivana

    20.5.2022 #12 Author

    Na odronu iznad autoputa gde sve vibrira da dignu tolike zgradurine.

    Odgovori

  • VANJA

    29.5.2022 #13 Author

    Ma samo nam to treba!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...