U planu nekoliko kapitalnih projekata na poznatoj planini

Najavljene velike investicije u Olimpijski centar Jahorina

BiznisRegionTurizamVesti

2.7.2021 08:57 Autor: Marija Jovanović 0

Najavljene velike investicije u Olimpijski centar Jahorina Najavljene velike investicije u Olimpijski centar Jahorina
Olimpijski centar Jahorina u Republici Srpskoj zadužiće se kod četiri banke za 55,6 miliona konvertibilnih maraka (28,4 miliona evra). Kredit će vraćati narednih deset... Najavljene velike investicije u Olimpijski centar Jahorina

Olimpijski centar Jahorina u Republici Srpskoj zadužiće se kod četiri banke za 55,6 miliona konvertibilnih maraka (28,4 miliona evra). Kredit će vraćati narednih deset godina tokom kojih će po osnovu kamata platiti više od 14 miliona maraka (7,1 milion evra)

Olimpijski centar, koji se nalazi nedaleko od Sarajeva, ovim kreditom planira da finansira nekoliko kapitalnih projekata, a tender je bio podeljen na četiri lota i svaka banka je dobila po jedan, prenosi Capital.ba.

Najpovoljniji i jedini ponuđač za prvi lot, kojim je predviđeno zaduženje od 19,6 miliona za finansiranje projektovanja i izgradnje Gondole Poljice, bila je Unicredit banka Mostar.

Foto: Printscreen youtube

Za drugi lot kojim je tražen kredit od 10 miliona maraka za projektovanje i izgradnju polazne, izlazne stanice i garaže Gondole Poljice izabrana je Sparkasse banka Sarajevo.

Treći lot se odnosi na projektovanje i izgradnju žičare Trnovo sa elementima žičare Poljice za šta se OC „Jahorina“ zadužuje 20 miliona konvertibilnih maraka kod Nove banke koja je, takođe, bila jedini ponuđač za taj lot.

Ovim iznosom trebalo bi da bude finansirano i zatravnjivanje 200.000 kvadrata skijaških staza na Jahorini, osnežavanje glavne staze u ski centru Igrišta, izgradnja novih staza na Igrištima i dokumentacija, nadzor i ostali troškovi u vezi investicije.

Četvrtim lotom predviđeno je zaduženje od šest miliona maraka, a tim novcem planirana je izgradnja dečjeg poligona, tabač i osnežavanje druge staze u ski centru Igrišta i izgradnja velikog akumulacionog jezera. Jedini ponuđač za ovaj lot bila je Unicredit banka Banjaluka kojoj je Olimpijski centar i dodelio ugovor.

Kao obezbeđenje vraćanja milionskog kredita Olimpijskom centru bila je neophodna garancija koju je izdala Republika Srpska.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...