U razgovorima će učestvovati predstavnici sa činom generala

Najavljeni pregovori Rusije, Ukrajine, Turske i UN u vezi sa izvozom žitarica

SvetU fokusuVesti

22.6.2022 10:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Najavljeni pregovori Rusije, Ukrajine, Turske i UN u vezi sa izvozom žitarica Najavljeni pregovori Rusije, Ukrajine, Turske i UN u vezi sa izvozom žitarica
Pregovori Rusije, Ukrajine, Turske i Ujedinjenih nacija (UN) u vezi sa izvozom žitarica iz ukrajinskih luka biće održani sledeće nedelje u Istanbulu, objavio je... Najavljeni pregovori Rusije, Ukrajine, Turske i UN u vezi sa izvozom žitarica

Pregovori Rusije, Ukrajine, Turske i Ujedinjenih nacija (UN) u vezi sa izvozom žitarica iz ukrajinskih luka biće održani sledeće nedelje u Istanbulu, objavio je turski list Milliyet pozivajući se na izvore iz predsedničkog kabineta u Ankari.

Televizija A haber objavila je ranije da delegacija turskog Ministarstva odbrane planira ove nedelje da poseti Rusiju radi razgovora o uspostavljanju bezbednih koridora za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine, prenosi agencija Mina, pozivajući se Nezavisne novine.

U međuvremenu, kanal TRT objavio je prošle nedelje da su Rusija, Ukrajina i Turska uspostavile hitnu liniju za komunikaciju ministara odbrane o izvozu žitarica iz ukrajinskih luka.

Prema tom izveštaju, strane će imenovati svoje predstavnike za taj kanal komunikacije koji će imati čin generala.

Kanal za komunikaciju će, navodno, biti iskorišten za detaljan razgovor o izvozu žitarica, koji bi trebalo da dovede proces do logičnog zaključka.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...