Utvrđeno da više nema prinudnog rada u kompaniji Top Glove, vrednost njenih akcija porasla

Najvećem svetskom proizvođaču medicinskih rukavica ponovo odobrena prodaja u SAD

SvetVesti

10.9.2021 09:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Najvećem svetskom proizvođaču medicinskih rukavica ponovo odobrena prodaja u SAD Najvećem svetskom proizvođaču medicinskih rukavica ponovo odobrena prodaja u SAD
Malezijska kompanija Top Glove saopštila je da je dobila dozvolu da nastavi prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto su američke carinske vlasti ukinule jednogodišnju... Najvećem svetskom proizvođaču medicinskih rukavica ponovo odobrena prodaja u SAD

Malezijska kompanija Top Glove saopštila je da je dobila dozvolu da nastavi prodaju u Sjedinjenim Američkim Državama, pošto su američke carinske vlasti ukinule jednogodišnju zabranu zbog navodno otkrivenog prinudnog rada u fabrikama najvećeg svetskog proizvođača medicinskih rukavica.

Američka uprava carina i pogranične bezbednosti (CBP) zabranila je u julu 2020. godine prodaju rukavica iz kompanije Top Glove, uz obrazloženje da su otkrivene zloupotrebe radnika migranata.

Malezijska kompanija je u saopštenju navela da će nabavka njenih rukavica za jednokratnu upotrebu od danas biti dostupna u svim američkim lukama.

Akcije Top Glove, čija je cena nakon zabrane pala za oko 40 odsto, sada su, naravno, pozitivno odreagovale, te je u jutrošnjem trgovanju njihova vrednost porasla za 10 procenata.

Kompanija se u saopštenju pozvala na obaveštenje dostavljeno Federalnom registru SAD, navodeći da je uprava carina na osnovu dodatnih informacija utvrdila da se proizvodi kompanije Top Glove više ne proizvode korišćenjem prinudnog rada.

SAD su prošle godine iz istih razloga uvele zabranu prodaje proizvoda za još dve malezijske kompanije koje proizvode palmino ulje, a koje su angažovale nezavisne revizore koji će proceniti njihovu poslovnu praksu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...