NAJVEĆI SAMIT PRIVREDNIH LIDERA U REGIONU Oko 500 učesnika i više od 30 govornika baviće se gorućim temama današnjice

BiznisBolji posaoManifestacijePoslovanjePreduzetnikRegionU fokusuVesti

1.12.2020 12:43 Autor: Julijana Vincan 0

NAJVEĆI SAMIT PRIVREDNIH LIDERA U REGIONU Oko 500 učesnika i više od 30 govornika baviće se gorućim temama današnjice NAJVEĆI SAMIT PRIVREDNIH LIDERA U REGIONU Oko 500 učesnika i više od 30 govornika baviće se gorućim temama današnjice
Samit privrednih lidera, u čijem su fokusu privreda, investicije, obrazovanje, zdravstvo i razvoj novih modela poslovanja na globalnom nivou, održaće se 2. i 3.... NAJVEĆI SAMIT PRIVREDNIH LIDERA U REGIONU Oko 500 učesnika i više od 30 govornika baviće se gorućim temama današnjice

Samit privrednih lidera, u čijem su fokusu privreda, investicije, obrazovanje, zdravstvo i razvoj novih modela poslovanja na globalnom nivou, održaće se 2. i 3. decembra u online formatu, drugu godinu zaredom.

„CEO Summit Beograd je najznačajniji biznis događaj godine u Srbiji i jedina konferencija na kojoj su svi govornici najviši rukovodioci, vlasnici i predsednici UO najuspešnijih domaćih, regionalnih i internacionalnih firmi iz realnog i uslužnog sektora“, ističu organizatori događaja za Biznis.rs.

Biznismen
Foto: Unsplash.com

Dodaju da ove godine zdravlje stavljaju na prvo mesto, a više od 30 predavanja domaćih i stranih lidera pratiće oko 500 prijavljenih učesnika putem svojih digitalnih uređaja.

„Izvršni direktori, kompanije koje vode i države u kojima posluju, nalaze se pred velikim izazovom, jer se početkom decembra navršava prva godišnjica od prvog registrovanog slučaja obolevanja od korona virusa, a nekoliko meseci kasnije, 11. marta, Svetska zdravstvena organizacija proglasila je pandemiju, koja je zahvatila 180 zemalja sveta“, navode organizatori Samita.

IT škola
Foto: Tanjug

Kako kažu, i u tim otežanim uslovima, koje mnogi ekonomisti porede sa Velikom recesijom, postoje kompanije koje su uspele ne samo da održe biznis, već i da ga unaprede i ostvare značajan rast, koji se pre svega duguje brzom prilagođavanju novoj ekonomskoj realnosti i inovacijama.

„Četvrta industrijska revolucija, međutim, nije zaustavljena zbog pandemije. Naprotiv, ubrzana je i postala je neophodan uslov uspešnog biznisa. Situacija u kojoj se danas nalazi svet mogla bi se okarakterisati kao novi početak, jer ta „nova normalnost“ utiče na nove radne i životne navike, na nove izvore prihoda, nove, neplanirane troškove, a u isto vreme nameće i potrebu vladama da budu aktivnije u nastojanju da se ublaže posledice pandemije i stvore uslovi za brži privredni oporavak, koji će nakon toga uslediti“, naglasili su iz organizacije CEO Samita.

Sastanak i rad na laptopu
Foto: Unsplash.com

Dodaju da promene koje dolaze neće biti prirodne i spontane, već će zahtevati nove liderske veštine. Ističu da oni koji prepoznaju prilike i na vreme se pripreme, mogu da ostvare značajnu korist u doba korona krize.

“Kao iskusnog igrača na polju organizovanja stručnih konferencija, nismo dozvolili ni da nas ova izmenjena realnost pobedi. Naravno, prilagodili smo se novim uslovima i svi ovogodišnji naši događaji, pa i predstojeći Ceo Summit Beograd organizovani su u online formatu. Potpuno novo iskustvo organizacije događaja nam samo pruža dodatnu ekspertizu i, verujemo, da iz ove godine izlazimo kao pobednici, jer smo naučili nešto novo i jer nismo odustali”, izjavila je direktorka konferencije, Vojislava Pešić.

Rad u kancelariji
Foto: Pixabay.com

Kako je naglasila, ovakav način organizovanja događaja možda je i u nekom smislu teži, jer za sve eventualne tehničke probleme nema vremena za improvizacije, pošto se sve odvija u živom prenosu, a nemoguće je videti reakcije na licima učesnika.

„Ipak, s druge strane, ovaj način nam pruža mogućnosti da okupimo eminentne predavače koji možda ne bi bili u prilici da dođu u Beograd“, zaključila je Pešić.

Čovek drži mobilni telefon
Pixabay.com

Tokom dva dana, publika će imati priliku da čuje više od 30 govornika, a u okviru segmenta Business Insider, kroz uključenja uživo, svetski stručnjaci će podeliti svoja iskustva.

Na sopstvenim primerima govoriće o novim modelima poslovanja, razvoju tehnologije, liderstvu i transformativnim procesima koje su sproveli u globalnim konglomeratima kojima upravljaju.

„Govornici će biti okupljeni u studijskoj sali hotela Hyatt Regency Belgrade ili kroz uživo video uključenje, dok će učesnici konferenciju pratiti online, preko platforme Zoom i to direktori kompanija, top menadžment iz realnog i uslužnog sektora, preduzetnici iz svih grana privrede, članovi Upravnih i Nadzornih odbora, predstavnici državnih institucija i diplomatski korpus“, naveli su organizatori događaja.

Više o samom Samitu, govornicima i aktivnostima, moguće je naći na zvaničnom sajtu događaja CEO Summit Beograd.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...