NAPREDUJU TRGOVINSKI PREGOVORI IZMEĐU SAD I VELIKE BRITANIJE Najveću korist imaće Liverpul i druge velike luke na zapadu zemlje

EUVesti

21.10.2020 13:19 Autor: Marko Miladinović 1

NAPREDUJU TRGOVINSKI PREGOVORI IZMEĐU SAD I VELIKE BRITANIJE Najveću korist imaće Liverpul i druge velike luke na zapadu zemlje NAPREDUJU TRGOVINSKI PREGOVORI IZMEĐU SAD I VELIKE BRITANIJE Najveću korist imaće Liverpul i druge velike luke na zapadu zemlje
Trgovinski predstavnik američke vlade Robert Lajthajzer (Robert Lighthizer) izjavio je sinoć da je „veoma zadovoljan“ napretkom u trgovinskim pregovorima s Velikom Britanijom. Vlade SAD... NAPREDUJU TRGOVINSKI PREGOVORI IZMEĐU SAD I VELIKE BRITANIJE Najveću korist imaće Liverpul i druge velike luke na zapadu zemlje

Trgovinski predstavnik američke vlade Robert Lajthajzer (Robert Lighthizer) izjavio je sinoć da je „veoma zadovoljan“ napretkom u trgovinskim pregovorima s Velikom Britanijom. Vlade SAD i Velike Britanije započele su još u maju pregovore o slobodnoj trgovini i najavile da će dogovor u potpunosti biti postignut kada Velika Britanija okonča proces izlaska iz Evropske unije, podseća Rojters.

Lajthajzer, koji se iz Vašingtona video linkom obratio učesnicima konferencije britanske vlade o transatlantskim odnosima u Londonu, rekao je da se pregovori odvijaju redovno, i ukazao na to da još uvek „treba da se razreše neka razmimoilaženja“. Istakao je da je uprkos tome optimista i da očekuje da će sporazum uskoro biti postignut.

Britanska ministarka trgovine Liz Tras (Elizabeth Truss), koja se na konferenciji takođe obratila linkom, rekla je da će velike luke na zapadu zemlje, kao što je Liverpul, imati najviše koristi od trgovinskog sporazuma sa SAD.

Trenutno su pregovori između Londona i Brisela o budućim trgovinskim odnosima i dalje u zastoju, iako Velika Britanija definitivno u januaru 2021. istupa iz Evropske unije posle sadašnjeg prelaznog perioda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...