Raščišćeno oko 11 hektara

Nasipanje Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa u toku

BiznisInfrastrukturaSrbijaVesti

13.4.2022 16:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Nasipanje Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa u toku Nasipanje Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa u toku
U toku su radovi na nasipanju Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa. Kako je najavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, u narednim fazama predstoji... Nasipanje Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa u toku

U toku su radovi na nasipanju Makiškog polja za izgradnju Beogradskog metroa. Kako je najavio zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, u narednim fazama predstoji potpisivanje nekoliko ugovora i početak izgradnje.

On je ocenio da radovi teku po utvrđenoj dinamici i naglasio da je na Makiškom polju do sada raščišćeno oko 11 hektara, a nasuto je oko šest hektara od ukupno nešto više od 75 hektara, prenosi Beoinfo.

„U maju se potpisuje ugovor za pristupne saobraćajnice, koje će biti bulevarskog tipa, sa četiri trake, biciklističkim stazama, razdelnim ostrvom i trotoarima, kako bi građani iz svih krajeva Beograda mogli da dolaze na prvu stanicu metroa. U toku leta biće potpisana dva ugovora, ugovor o izgradnji prve linije metroa i ugovor o izgradnji depoa“, izjavio je Vesić, a piše na sajtu Grada Beograda.

Foto: Beoinfo

Prema njegovim rečima, u novembru će početi izgradnja depoa, u martu sledeće godine grade se pristupne saobraćajnice, a u septembru 2023. godine počinju da se grade prve stanice metroa, jer je u međuvremenu projektovano već 16 stanica, kao i da se sada radi na projektima za izvođenje.

Direktor Mostogradnje ING, Goran Petrović, istakao je da radovi idu prema planu, da je drveće i šiblje raščišćeno na 110.000 kvadratnih metara, dok je na 65.000 kvadratnih metara izvršen iskop zemlje i odvoz viška materijala, i kompletno nasut teren.

„Nastavljaju se punim intenzitetom radovi na ostalim pozicijama, buše se bunari za snižavanje nivoa podzemnih voda u zoni kolektora broj tri, koji planiramo da radimo početkom juna. U narednom periodu, sa poboljšanjem vremenskih uslova, naši radovi će se još više intenzivirati“, naveo je Petrović.

  • MAJA

    13.4.2022 #1 Author

    Ako ako samo neka se radi i gradi

    Odgovori

  • MADMAX

    13.4.2022 #2 Author

    Uništiće vodoizvorište.

    Odgovori

  • TATJANA

    13.4.2022 #3 Author

    Konacno na pomolu i taj projekat

    Odgovori

  • STRELAC

    13.4.2022 #4 Author

    Ogroman posao je pred nama,nadam se da ce sve ici po planu i da cemo zaista uskoro imati metro o kome se prica decenijama.

    Odgovori

  • JANA

    13.4.2022 #5 Author

    Lepa vest ,da se nesto zapocelo nadam se da ce se i zavrisiti …srecno

    Odgovori

  • GOCA BG

    13.4.2022 #6 Author

    Da li cemo docekati metro…

    Odgovori

  • MARA

    13.4.2022 #7 Author

    Sve će da upropaste..

    Odgovori

  • SNEZANA

    14.4.2022 #8 Author

    Ako samo neka se gradi,neka idemo napred,neka se ne stagnira

    Odgovori

  • NATI29

    15.4.2022 #9 Author

    Samo nek su poceli a videcemo koliko ce to trajati

    Odgovori

  • DASHA

    21.4.2023 #10 Author

    Opet se igraju.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...