NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U ČAČKU OTVARA SE U UTORAK U naredne tri godine biće 500 zaposlenih

SrbijaVesti

14.6.2020 11:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U ČAČKU OTVARA SE U UTORAK U naredne tri godine biće 500 zaposlenih NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U ČAČKU OTVARA SE U UTORAK U naredne tri godine biće 500 zaposlenih
Naučno tehnološki park Čačak zvanično će biti otvoren u utorak, 16. juna, saopšteno je iz tog NTP. U proizvodni kompleks ukupne površine 5.733 metara... NAUČNO-TEHNOLOŠKI PARK U ČAČKU OTVARA SE U UTORAK U naredne tri godine biće 500 zaposlenih

Naučno tehnološki park Čačak zvanično će biti otvoren u utorak, 16. juna, saopšteno je iz tog NTP.

U proizvodni kompleks ukupne površine 5.733 metara kvadratnih već je useljen veliki broj kompanija, navodi se u saopštenju.

U naredne tri godine planira se useljenje više od trideset kompanija u kojima će raditi više od 500 visokoobrazovanih ljudi.

Foto: Tanjug

Otvaranje industrijsko tehnološko razvojnog centra značajno je za razvoj lokalne privrede koji će se ostvariti kroz osnivanje novih startap kompanija, povećanja broja radnih mesta i uvođenje inovacija, navodi NTP.

NTP poziva sve zainteresovane tehnološko-razvojne kompanije i subjekte sa inovatovnim potencijalom da postanu deo NTP zajednice.

Pravo da se jave na javni poziv imaju tehnološka preduzeća, mikro, mala i srednja privredna društva i preduzetnici, koja se bave razvojem novih ili unapređenjem postojećih proizvoda, usluga i procesa, osnovana u Srbiji ili inostranstvu.

Foto: Tanjug

Program podrške kroz Naučno tehnološki park Čačak omogućava subvencionisane uslove poslovanja novoosnovanim firmama u prve tri godine.

Svečanosti otvaranja proizvodno-kancelarijskih prostora prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, gradonačelnik Čačka Milun Todorović i drugi zvaničnici.

  • GocaBG

    14.6.2020 #1 Author

    Odlicno,nove kompanije,nova radna mesta se otvaraju..

    Odgovori

  • Vockica

    20.1.2022 #2 Author

    Lepa vest za Srbiju i njenu budućnost.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...