NEĆE BITI DRASTIČNOG POVEĆANJA POREZA U BEOGRADU Veći računi samo za stanove i garaže

NekretnineNovacPoreziPreduzetnikSrbijaVesti

4.12.2020 11:52 Autor: Ljiljana Begović 0

NEĆE BITI DRASTIČNOG POVEĆANJA POREZA U BEOGRADU Veći računi samo za stanove i garaže NEĆE BITI DRASTIČNOG POVEĆANJA POREZA U BEOGRADU Veći računi samo za stanove i garaže
Sledeće godine u Beogradu neće biti značajnijeg povećanja poreza na imovinu, pri čemu će određene kategorije dobiti i manji porez nego ove godine, s... NEĆE BITI DRASTIČNOG POVEĆANJA POREZA U BEOGRADU Veći računi samo za stanove i garaže

Sledeće godine u Beogradu neće biti značajnijeg povećanja poreza na imovinu, pri čemu će određene kategorije dobiti i manji porez nego ove godine, s ozbirom na smanjenje prosečnih cena kvadrata, kaže gradska sekretarka za javne prihode Violeta Nićiforović.

Ona je rekla da Grad Beograd, po zakonu, ima obavezu svake godine da do 30. novembra objavi prosečne cene kvadrata po vrstama nepokretnosti i zonama koje će se koristiti za utvrđivanje osnovice za porez na imovinu.

Objasnila je da će neznatno povećanje poreza biti za stanove i garaže zato što se u prometu povećavaju cene tih vrsta nepokretnosti.

„Te prosečne cene se dobijaju na osnovu podataka iz prometa nepokretnosti u periodu od 1. januara do 30. septembra. Na osnovu tih podataka cene se neće značajnije menjati“, rekla je Nićiforović.

Računanje i rad za laptopom
Foto: Pexels

Druge vrste nepokrentosti će imati i smanjenje poreske osnovice zato što su prosečne cene kvadrata negde niže nego ove godine.

„Pored te cene, iduće godine osnovica će biti manja za jedan odsto po osnovu starosti objekta, odnosno amortizacije. To znači ako je povećanje pet odsto, umanjite jedan odsto, manja je osnovica zbog amortizacije“, kaže Nićiforović, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...