Krizni štab početkom marta doneo Zaključak koji menja pravila ponašanja porodica zaraženih

Nema karantina za vakcinisane

SrbijaVesti

24.3.2021 07:31 Autor: Gordana Bulatović 0

Nema karantina za vakcinisane Nema karantina za vakcinisane
Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 doneo je 5. marta ove godine Zaključak prema kom se kućni karantin ne uvodi građanima, ukoliko je... Nema karantina za vakcinisane

Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 doneo je 5. marta ove godine Zaključak prema kom se kućni karantin ne uvodi građanima, ukoliko je prošlo više od dve nedelje od primanja druge doze vakcine ili manje od tri meseca od kako je lice bilo zaraženo.

Praktično, ukoliko se neko od članova porodice razboli od Covida-19, zaposleni će moći da ide redovno na posao, a studenti i đaci redovno pohađaju nastavu.

Prema donetom Zaključku Kriznog štaba, u periodu do tri meseca nakon preležane Covid-19 infekcije (od dana kada je lekar ukinuo meru izolacije) nije potrebno ponovno testiranje ako lice dođe u kontakt sa zaraženom osobom. Isto važi i za one koji su primili obe doze vakcine. Izuzetak je samo ukoliko osoba razvije simptome bolesti, a da pri tome ne postoji drugi uzrok kojim se može objasniti pojava simptoma.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...