Sve mere ostaju na snazi

Nema ublažavanja postojećih mera za vreme praznika

SrbijaVesti

28.4.2021 17:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nema ublažavanja postojećih mera za vreme praznika Nema ublažavanja postojećih mera za vreme praznika
Krizni štab je održao svoje redovno nedeljno zasedanje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i zdravstvenim merama koje su na snazi, a uoči predstojećih uskršnjih i... Nema ublažavanja postojećih mera za vreme praznika

Krizni štab je održao svoje redovno nedeljno zasedanje o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i zdravstvenim merama koje su na snazi, a uoči predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović naglasio je da građani Srbije moraju da poštuju sve zdravstvene mere koje su na snazi i tokom praznika. Međutim, napomenuo je i da, ukoliko epidemiološki rezultati nastave trenutni trend opadanja, od osmog maja pa nadalje može da se govori o postepenom ublažavanju mera, a prevashodno onih koje se odnose na rad ugostiteljskih objekata. Takođe, to će zavisiti i od nastavka kampanje vakcinisanja u čitavoj zemlji.

U vezi sa potrebom vakcinacije stanovništva, Tiodorović kaže da će od 15. maja započeti velika reklamna i edukativna kampanja koja će biti usmerena prema mladima o važnosti zaštite vakcinama i poštovanja važećih zdravstvenih mera. Moramo još mnogo da radimo, kazao je Tiodorović.

On je istakao da će proizvodnja ruske vakcine Sputnik V biti „izvanredan strateški i zdravstveni poduhvat“.

Članica Kriznog štaba, ministarka za rad, zapošljavanje i boračka i socijalna pitanja Darija Kisić-Tepavčević istakla je da je epidemiološka situacija u Srbiji povoljnija u odnosu na druge zemlje, ali da masovno okupljanje u zatvorenim prostorima još dugo neće biti bezbedno i moguće.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...