borba za opstanak privrede i industrije

Nemačka će za velike potrošače struje izdvajati četiri milijarde evra godišnje

BiznisVesti

23.5.2023 15:03 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka će za velike potrošače struje izdvajati četiri milijarde evra godišnje Nemačka će za velike potrošače struje izdvajati četiri milijarde evra godišnje
Nemačka će godišnje izdvajati četiri milijardi evra za subvenciju velikih potrošača struje u industriji. “Želimo da nemačka privreda ostane kod kuće i dobije perspektivu... Nemačka će za velike potrošače struje izdvajati četiri milijarde evra godišnje

Nemačka će godišnje izdvajati četiri milijardi evra za subvenciju velikih potrošača struje u industriji.

“Želimo da nemačka privreda ostane kod kuće i dobije perspektivu transformacije“, rekao je nemački ministar ekonomije Robert Habek (Robert Habeck), prenosi Mina, pozivajući se na Capital.ba.

Vlada diskutuje o visini dotacija za industriju, a Habek je rekao da bi ona mogla da bude na nivou od šest centi za kilovat-sat i da pokriva 80 odsto energije koje potroši kompanija.

Nemačka će za te subvencije izdvojiti ukupno između 25 i 30 milijardi evra, preko Ekonomskog fonda stabilizacije (ESF), a one će trajati do 2030. godine.

Sa tim planom se ne slaže nemačko Ministarstvo finansija, a kritikovao ga je i predsednik uglednog ekonomskog instituta IFO Klemens Fues (Clemens Fuest). Fues smatra da će plan nemačke vlade da subvencijama održi nisku cenu energije za industriju samo povećati potrošnju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...