NEMAČKA PRIVREDA NA PUTU OPORAVKA Porasle industrijske narudžbine u junu, skok dva puta veći od očekivanog

EUVesti

6.8.2020 12:55 Autor: Marija Jovanović 0

NEMAČKA PRIVREDA NA PUTU OPORAVKA Porasle industrijske narudžbine u junu, skok dva puta veći od očekivanog NEMAČKA PRIVREDA NA PUTU OPORAVKA Porasle industrijske narudžbine u junu, skok dva puta veći od očekivanog
Nemačke fabričke narudžbine porasle su u junu, pokazuju zvanični podaci, koji ulivaju nadu da je najveća evropska ekonomija na putu oporavka nakon pada zbog... NEMAČKA PRIVREDA NA PUTU OPORAVKA Porasle industrijske narudžbine u junu, skok dva puta veći od očekivanog

Nemačke fabričke narudžbine porasle su u junu, pokazuju zvanični podaci, koji ulivaju nadu da je najveća evropska ekonomija na putu oporavka nakon pada zbog pandemije korona virusa.

Industrijske narudžbine su u junu povećane za 27,9 odsto u odnosu na prethodni mesec, pokazuju sezonski i kalendarski prilagođeni podaci Ministarstva ekonomije.

Ovo povećanje je dva puta veće nego što su predviđali ekonomisti i dolazi nakon snažnog majskog rasta porudžbina od 10,4 procenta, prenosi Tanjug pozivajući se na agenciju AP.

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Glavni ekonomista ING banke Karsten Brzeski rekao je da je nakon ukidanja mera zatvaranja zemlje u aprilu, u Nemačkoj rast uglavnom beležila privatna potrošnja, dok je industrijska aktivnost zaostajala.

Novi podaci ukazuju na to da bi industrija mogla da uhvati zamajac koji se uočava u ostatku ekonomije“, naveo je Brzeski.

Nemačka privreda pretrpela je snažan udarac usled mera ograničenja tokom pandemije, pri čemu je u drugom kvartalu ove godine registrovala pad bruto domaćeg proizvoda od 10,1 odsto, jer su izvoz i poslovne investicije drastično pali.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...