NEMAČKI IZVOZNICI OPTIMISTIČINIJI ALI OPREZNI Najveća očekivanja imaju proizvođači električne opreme

AnalizaEUU fokusuVesti

21.12.2020 13:43 Autor: Ljiljana Begović 0

NEMAČKI IZVOZNICI OPTIMISTIČINIJI ALI OPREZNI Najveća očekivanja imaju proizvođači električne opreme NEMAČKI IZVOZNICI OPTIMISTIČINIJI ALI OPREZNI Najveća očekivanja imaju proizvođači električne opreme
Raspoloženje nemačkih izvoznika se donekle razvedrilo, što potvrđuje podatak da je indeks očekivanja izvoznika u proizvodnom sektoru porastao u decembru na 1,4 poena sa... NEMAČKI IZVOZNICI OPTIMISTIČINIJI ALI OPREZNI Najveća očekivanja imaju proizvođači električne opreme

Raspoloženje nemačkih izvoznika se donekle razvedrilo, što potvrđuje podatak da je indeks očekivanja izvoznika u proizvodnom sektoru porastao u decembru na 1,4 poena sa novembarskih minus jedan poen, prema saopštenju instituta IFO.

Nemačka izvozna industrija je oprezna u pogledu očekivanja u prvom kvartalu 2021. godine, jer još uvek ima previše nepoznanica, kao što je neizvesnost u vezi sa trgovinskim sporazumom između Britanije i EU nakon Brexit.

Foto: Shutterstock.com

Proizvođači električne opreme su vrlo optimistični u pogledu svog izvoznog biznisa, a i nemačke kompanije koje se bave proizvodnjom mašina i opreme, kao i hemijska industrija takođe očekuju porast prodaje u inostranstvu.

Trenutno, automobilska industrija beleži stabilnu izvoznu aktivnost.

Otežane uslove na međunarodnom tržištu očekuju nemačka prehrambena industrija i proizvođači odeće i tekstila. Čelni ljudi u tim sektorima predviđaju pad izvoznih narudžbina u bliskoj budućnosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...