nastavljene teškoće najveće ekonomije evrozone

Nemački poreski prihodi u julu pali oko osam odsto

EUVesti

24.8.2024 08:56 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemački poreski prihodi u julu pali oko osam odsto Nemački poreski prihodi u julu pali oko osam odsto
Nemački poreski prihodi u julu su osetno pali u poređenju sa istim periodom prošle godine zbog snažnog pada prihoda od poreza na promet, saopštilo... Nemački poreski prihodi u julu pali oko osam odsto

Nemački poreski prihodi u julu su osetno pali u poređenju sa istim periodom prošle godine zbog snažnog pada prihoda od poreza na promet, saopštilo je Ministarstvo financija te države.

Poreski prihod savezne i pokrajinskih vlada u julu se smanjio 7,9 odsto u poređenju s istim mesecom prošle godine, na ukupno 63,8 milijardi evra, navodi se u mesečnom izveštaju ministarstva, prenosi Mina, pozivajući se na Hrportfolio.

Poreski prihodi u periodu od januara do jula porasli su 1,9 odsto u poređenju s istim periodom prošle godine, te su dostigli 477,8 milijardi evra.

Nemačka ekonomija je u drugom tromesečju pala 0,1 odsto, što ukazuje na nastavljene teškoće najveće ekonomije evrozone.

„Prvi pokazatelji ne upućuju na skorašnji dinamičan oporavak“, navodi se u izveštaju.

Za celu ovu godinu analitičari predviđaju da će poreski prihodi dostići 863,68 milijardi evra i biti 4,1 odsto veći nego u prethodnoj godini.

Nemačka vlada u julu je usvojila ekonomski paket koji ima za cilj da oživi ekonomiju i podstakne rast za više od pola procentnog boda u narednoj godini.

Snažniji ekonomski rast zahvaljujući tom paketu mera iduće bi godine trebalo da generiše dodatne prihode od šest milijardi evra, procenjuju u Ministarstvu ekonomije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.