Zemlja se okreće uvozu dok pojedine kompanije zalihama veštački podstiču tražnju

Nestašica šećera na Filipinima ugrožava Coca-Colu

SvetVesti

23.8.2022 09:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Nestašica šećera na Filipinima ugrožava Coca-Colu Nestašica šećera na Filipinima ugrožava Coca-Colu
Filipinske vlasti saopštile su da je nedostatak rafinisanog šećera uticao na proizvođače bezalkoholnih pića, uključujući veliku lokalnu podružnicu Coca-Cole, čije su potrebe dosegle “kritičnu... Nestašica šećera na Filipinima ugrožava Coca-Colu

Filipinske vlasti saopštile su da je nedostatak rafinisanog šećera uticao na proizvođače bezalkoholnih pića, uključujući veliku lokalnu podružnicu Coca-Cole, čije su potrebe dosegle “kritičnu tačku”.

Državna regulatorna uprava za šećer saopštila je da utvrđuje količinu dodatnog rafinisanog šećera koja je potrebna kako bi mogla da preporuči odgovarajuće korake predsedniku Ferdinandu Markosu mlađem (Ferdinand Marcos Jr.), koji je u isto vreme i ministar poljoprivrede.

Dva druga proizvođača bezalkoholnih pića, Pepsi i RC Cola, još uvek imaju raspoložive zalihe, saopštila je državna agencija.

Sva proizvodnja šećera za ovu žetvenu godinu biće za lokalnu upotrebu i neće biti izdvajanja za američku izvoznu kvotu, navodi Bloomberg.

Filipini se suočavaju sa nestašicom šećera koja je posledično podigla cene mnogih proizvoda, a za koju je vlada rekla da je “veštačka“ jer mnoge kompanije gomilaju svoje zalihe.

Predsednik Markos je naložio supermarketima da snize svoje cene i sada favorizuje dodatan uvoz nakon što je prvobitno bio protiv te opcije.

  • kaćica

    23.8.2022 #1 Author

    Bolje ce biti bez secera ionako je mnogo slatka.

    Odgovori

  • TATJANA

    24.8.2022 #2 Author

    Zbog pravljenja zaliha, prave se novi problemi

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...