NESVAKIDAŠNJA POMOĆ FUDBALSKOM KLUBU Navijači kupili 72.000 ulaznica za utakmicu na koju ne mogu da dođu

EULifestyleVestiZanimljivosti

24.12.2020 10:28 Autor: Marko Miladinović 0

NESVAKIDAŠNJA POMOĆ FUDBALSKOM KLUBU Navijači kupili 72.000 ulaznica za utakmicu na koju ne mogu da dođu NESVAKIDAŠNJA POMOĆ FUDBALSKOM KLUBU Navijači kupili 72.000 ulaznica za utakmicu na koju ne mogu da dođu
Fudbalski klub Dynamo Dresden, pripadnik treće nemačke lige, organizovao je online prodaju ulaznica za utakmicu drugogo kola nemačkog Nacionalnog kupa, po ceni od pet... NESVAKIDAŠNJA POMOĆ FUDBALSKOM KLUBU Navijači kupili 72.000 ulaznica za utakmicu na koju ne mogu da dođu

Fudbalski klub Dynamo Dresden, pripadnik treće nemačke lige, organizovao je online prodaju ulaznica za utakmicu drugogo kola nemačkog Nacionalnog kupa, po ceni od pet evra.

Nekadašnji osmostruki prvak Istočne Nemačke i redovni učesnik Bundeslige po ujedinjenju zemlje u prvoj polovini devedesetih, tim iz Drezdena igrao je utakmicu protiv Darmstadta, i izgubio sa 3:0. Svakako će ostati upamćeno da je za taj debakl pred praznim tribinama kupljeno tačno 72.112 ulaznica, i na osnovu njih ostvarena zarada od 360.560 evra.

Dynamo je slične akcije organizovao od početka pandemije, nazivajući ovakve susrete „utakmicama duhova“.

U pitanju je „fudbalski crowdsourcing“, odnosno grupno finansiranje u sportu koje će možda imati svoju primenu i po ukidanju pandemije.

Ovom prilikom postignuta je rekordna „poseta“, a navijači su kupovali karte iz 30 zemalja širom sveta.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...