kompanija traži način da proširi svoj biznis

Netflix u narednih godinu dana sprema nove sadržaje

Hi-techLifestyleU fokusuVesti

15.7.2021 21:10 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Netflix u narednih godinu dana sprema nove sadržaje Netflix u narednih godinu dana sprema nove sadržaje
Netflix će u bliskoj budućnosti možda biti platforma za TV emisije, filmove i igre. Prema Bloombergu, kompanija je angažovala, bivšeg izvršnog direktora Oculusa i... Netflix u narednih godinu dana sprema nove sadržaje

Netflix će u bliskoj budućnosti možda biti platforma za TV emisije, filmove i igre. Prema Bloombergu, kompanija je angažovala, bivšeg izvršnog direktora Oculusa i EA, Majka Verdua (Mike Verdu) za potpredsednika razvoja igara.

Verdu je bio potpredsednik igara i sadržaja proširene i virtuelne stvarnosti na Facebooku, gde je radio sa programerima za Oculus Rift, Quest and Go. Od 2017. do 2018. bio je i šef EA Mobile-a i nadgledao je studije, između ostalih, i na Ratovima zvezda: Galaksy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies i Sims Free Plai, prenosi Yahoo finance.

Kompanija će formirati svoj tim u narednim mesecima, kako bi mogla da počne da nudi igre za striming u narednih godinu dana. Netflix nije baš neiskusan u tom području imao je i ranije razvijene igre zasnovane na njegovim popularnim emisijama. Međutim, te naslove je objavio na mobilnim uređajima i konzolama. Bloomberg piše da kompanija neće praviti zasebnu platformu za svoje predstojeće video igre, već će ih učiniti dostupnim zajedno sa svojim emisijama i filmovima u svojoj kategoriji. Dok, striming gigant navodno ne planira da dodatno naplaćuje pristup igrama, mada je nejasno da li će dodatni sadržaj dovesti do budućeg poskupljenja.

Dok se konkurenti pojavljuju levo i desno, Netflix traži načine za rast, kompanija osigurava svoju budućnost posebno na zasićenim tržištima poput SAD. Čini se da je dodavanje video igara na svoj repertoar odgovor do kog je nedavno došao. Informacije su prvo izvestile da kompanija pokušava da zaposli izvršnog direktora, koji će nadgledati njeno širenje na video igre još u maju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...