investitori lakše i brže do odluke

Niš u Nacionalnom registru investicionih lokacija

BiznisBolji posaoInvesticijeSrbijaVesti

16.3.2022 18:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Niš u Nacionalnom registru investicionih lokacija Niš u Nacionalnom registru investicionih lokacija
Grad Niš uključio se u izradu Nacionalnog registra investicionih lokacija i lokalnog registra investicija, koji treba da doprinesu da investitori brže i lakše odlučuju... Niš u Nacionalnom registru investicionih lokacija

Grad Niš uključio se u izradu Nacionalnog registra investicionih lokacija i lokalnog registra investicija, koji treba da doprinesu da investitori brže i lakše odlučuju o budućim investicijama, rečeno je u sredu na skupu u Nišu.

Nacionalni registar investicionih lokacija i lokalni registar investicija, kako je rečeno, biće urađeni u okviru projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, koji Republički geodetski zavod realizuje sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj i saradnju i jednim od geodetskih zavoda u Švedskoj.

Skupu su prisustvovali predstavnici Republičkog geodetskog zavoda, Grada Niša, Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Niš i projekt menadžer Matijas Rantenen iz Švedske koji je istakao da se radi o projektu koji uključuje i opštine u Srbiji od kojih se dobijaju povratne informacije o lokacijama kojima one raspolažu, a namenjene su investitorima.

„Projekat će investitorima pomoći da pronađu lokacije za investiranje, a time će pomoći kako Srbiji tako i opštinama“, izjavio je Rantenen.

Dragan Milovanović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kazao da će se u Nacionalnom registru investicionih lokacija naći tri lokacije iz Niša, a sve tri se nalaze na „Loznom kalemu“, u neposrednoj blizini gradilišta akva-parka.

„Investitorima ćemo omogućiti lakši uvid u lokacije za koje su zainteresovani. Investitor dobija i brojne dodatne informacija koje se tiču urbanističkih elemenata, radne snage, potencijala vetra ili sunca i ostalog, u zavisnosti od toga šta ga interesuje“, rekao je Milovanović.

Gradski većnik Vladislav Marjanović je rekao da je grad Niš odabran kao „pilot grad“ u pomenutom projektu.

„Proces investiranja i implementacije investicija na ovaj način će se ubrzati jer će potencijalni investitori brže odlučivati i neće ih u tome sputavati i kočiti administrativna barijera kao što se to do sada dešavalo. Praksa će pokazati da je ovo dobar potez“, Marjanović.

Prema rečima Saše Rikanovića iz Republičkog geodetskog zavoda Srbije, projekat se privodi kraju, a predstavlja jedan od prvih pojedinačnih projekata koji jača „nacionalnu infrastrukturu geoprostornih podataka“ i doprinosi privlačenju investitora.

  • Milovan94

    16.3.2022 #1 Author

    Ovo su baš lepe vesti za investitore.

    Odgovori

  • NINO

    17.3.2022 #2 Author

    Samo da nisu bezpravne gradnje. Svaka investicija je dobrodosla.

    Odgovori

  • VERA

    17.3.2022 #3 Author

    Odlican prilojekat, to ce svakako olaksati posao imvestitorima.

    Odgovori

  • ZVE84

    20.3.2022 #4 Author

    Treba nešto uložiti i u Niš

    Odgovori

  • Milisavka

    20.3.2022 #5 Author

    Treba ulagati u gradove u Srbiji

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...