NIS ZAVRŠIO IZGRADNJU PROJEKTA „DUBOKA PRERADA“ U rafineriju uloženo više od 300 miliona evra

SrbijaVesti

22.10.2020 15:45 Autor: Marija Jovanović 1

NIS ZAVRŠIO IZGRADNJU PROJEKTA „DUBOKA PRERADA“ U rafineriju uloženo više od 300 miliona evra NIS ZAVRŠIO IZGRADNJU PROJEKTA „DUBOKA PRERADA“ U rafineriju uloženo više od 300 miliona evra
Naftna industrija Srbije (NIS) završila je izgradnju projekta “Duboka prerada”, vrednog više od 300 miliona evra, čime je rafinerija u Pančevu postala jedna od... NIS ZAVRŠIO IZGRADNJU PROJEKTA „DUBOKA PRERADA“ U rafineriju uloženo više od 300 miliona evra

Naftna industrija Srbije (NIS) završila je izgradnju projekta “Duboka prerada”, vrednog više od 300 miliona evra, čime je rafinerija u Pančevu postala jedna od najmodernijih i “najzelenijih” u regionu.

Realizacija ovog projekta i početak rada „Duboke prerade“ donosi i brojne ekološke koristi. Reč je, pre svega, o prestanku proizvodnje mazuta sa visokim sadržajem sumpora i smanjenju emisija gasova i praškastih materija u vazduh, saopštila je ova kompanija.

Foto: Naftna industrija Srbije

„Na ovaj način biće unapređena ekološka slika ne samo Pančeva, već i cele Srbije. Pored toga, na novom postrojenju zaposleno je 63 domaćih stručnjaka“, navode u NIS.

U izgradnju novog kompleksa uloženo više od sedam miliona radnih sati, na projektu je prosečno svakoga dana radilo 1.100 ljudi, a više od 80 odsto angažovanih radnika bili su lokalni izvođači.

„Duboka prerada će nam omogućiti da proizvodimo veće količine najkvalitetnijih goriva – dizela, benzina i tečnog naftnog gasa. Počinje i domaća proizvodnja naftnog koksa koji smo do sada uvozili. Proširenje asortimana proizvoda u Rafineriji dodatno će unaprediti energetsku stabilnost Srbije“, navodi NIS.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...