NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU DO 15. SEPTEMBRA Produžena mera zabrane ulaska u tu zemlju

BiznisEUIzdvajamoSrbijaTurizamVesti

29.8.2020 09:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU DO 15. SEPTEMBRA Produžena mera zabrane ulaska u tu zemlju NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU DO 15. SEPTEMBRA Produžena mera zabrane ulaska u tu zemlju
Građani Srbije neće moći da uđu u Grčku sve do 15. septembra. Grčka vlada produžila je meru zabrane ulaska u tu zemlju za građane... NIŠTA OD ODLASKA U GRČKU DO 15. SEPTEMBRA Produžena mera zabrane ulaska u tu zemlju

Građani Srbije neće moći da uđu u Grčku sve do 15. septembra. Grčka vlada produžila je meru zabrane ulaska u tu zemlju za građane određenih zemalja, među kojima je i naša zemlja na još dve nedelje.

Produžavanje konkretnih mera je deo niza ograničenja, koja će takođe biti na snazi još dve nedelje, izjavio je zamenik grčkog ministra civilne zaštite Nikos Hardalias.

Prethodna odluka, kojom je zatvorena kopnena veza između Grčke sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ističe u ponedeljak, 31. avgusta. Novom odlukom ta zabrana produžava do 15. septembra.

Portpalor grčke Vlade Stelio Pecas objasnio je da će većina mera biti produžene, a među njima su i one koje se odnose na kopnene granice.

Podsetimo, Grčka je 12. avgusta produžila zabranu ulaska u tu zemlju državljanima trećih zemalja, u koje spada i Srbija. Nova zabrana, doneta na osnovu odluke ministara civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova, stupila je na snagu 14. avgusta i važi sve do 31. avgusta.

Foto: Printscreen youtube

Mera, prvi put uvedena za građane Srbije još 6. jula, predviđa privremenu zabranu za ulaz u Grčku svim državljanima trećih zemalja na svim graničnim prelazima te zemlje. To se odnosi na drumske, aerodromske, morske i železničke prelaze zbog preventivnih mera zarad zaštite zdravlja od dodatnog širenje virusa korona na grčku teritoriju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...