Revidirana predviđanja za povećanje BDP latinoameričkih zemalja

Niža prognoza rasta za ekonomije u razvoju

SvetVesti

4.4.2022 10:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Niža prognoza rasta za ekonomije u razvoju Niža prognoza rasta za ekonomije u razvoju
Međunarodna agencija Standard and Poor’s (S&P) spustila je prognozu rasta za ekonomije u razvoju zbog ekonomskih posledica sukoba između Rusije i Ukrajine. Rasta cena... Niža prognoza rasta za ekonomije u razvoju

Međunarodna agencija Standard and Poor’s (S&P) spustila je prognozu rasta za ekonomije u razvoju zbog ekonomskih posledica sukoba između Rusije i Ukrajine.

Rasta cena energije i ograničavanje uslova za trgovinu i finansiranje u najnovijem izveštaju navedeni su kao glavni faktori za snižavanje prognoze rasta realnog bruto domaćeg proizvoda (BDP) za ekonomije u razvoju na četiri odsto za ovu godinu i 4,3 odsto za narednu, prenosi crnogorska Mina, pozivajući se na agenciju Anadolu.

U prethodnom izveštaju prognozirani rast BDP za ovu godinu bio je 4,8 odsto, a za narednu 4,4 odsto.

“Šest najvećih latinoameričkih ekonomija će ove godine ostvariti rast od 1,7 odsto, što označava reviziju naniže prognoze S&P u odnosu na prethodnu, koja je iznosila dva odsto”, dodaje se izveštaju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...