NLB BANCI ODOBRENA KONCENTRACIJA NA TRŽIŠTU U BIH Zbog preuzimanja Komercijalne banke Banjaluka

BankeNovacRegionSrbijaVesti

10.12.2020 11:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

NLB BANCI ODOBRENA KONCENTRACIJA NA TRŽIŠTU U BIH Zbog preuzimanja Komercijalne banke Banjaluka NLB BANCI ODOBRENA KONCENTRACIJA NA TRŽIŠTU U BIH Zbog preuzimanja Komercijalne banke Banjaluka
Savet za konkurenciju BIH odobrio je koncentraciju na tržištu bankarskih usluga Bosne i Hercegovine kojom Nova ljubljanska banka d.d. Ljubljana (NLB) kupovinom većinskog paketa... NLB BANCI ODOBRENA KONCENTRACIJA NA TRŽIŠTU U BIH Zbog preuzimanja Komercijalne banke Banjaluka

Savet za konkurenciju BIH odobrio je koncentraciju na tržištu bankarskih usluga Bosne i Hercegovine kojom Nova ljubljanska banka d.d. Ljubljana (NLB) kupovinom većinskog paketa akcija stiče kontrolu nad Komercijalnom bankom a.d. Beograd, prenosi indikator.ba.

Preuzimanjem Komercijalne banke, NLB stiče kontrolu i nad Komercijalnom bankom a.d. Banja Luka, te će slovenačka bankarska grupacija uz banke sa sedištima u Sarajevu i Banjaluci imati u BiH tri podružnice.

Kako se ističe, očekuje se da u budućnosti dođe do spajanja tri podružnice NLB banke u BIH. Prema najavama, postupak preuzimanja Komercijalne banke od NLB trebalo bi da bude završen do kraja godine, a nedavno je stigla i neophodna saglasnost Evropske centralne banke.

Predsednik Uprave NLB Blaž Brodnjak nedavno je izjavio da će Banka zadržati brend Komercijalne banke, odnosno da će se banka zvati NLB Komercijalna banka.

Država Srbija je prodala 83,2 odsto akcija Komercijalne banke za 387 miliona evra, a do završetka preuzimanja od ove transakcije trebalo bi da ukupno prihoduje oko 460 miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...