NOVA NADA INVESTITORIMA Akcije na evropskim berzama u porastu

BerzaEUNovacSvetVesti

2.4.2020 13:28 Autor: Julijana Vincan 0

NOVA NADA INVESTITORIMA Akcije na evropskim berzama u porastu NOVA NADA INVESTITORIMA Akcije na evropskim berzama u porastu
Akcije na evropskim berzama od jutros su u usponu, predvođene rastom cena deonica energetskih kompanija, usled pojačane nade investitora u postizanje dogovora između Saudijske... NOVA NADA INVESTITORIMA Akcije na evropskim berzama u porastu

Akcije na evropskim berzama od jutros su u usponu, predvođene rastom cena deonica energetskih kompanija, usled pojačane nade investitora u postizanje dogovora između Saudijske Arabije i Rusije o proizvodnji crnog zlata.

Trgovanje je, ipak, oprezno jer investitori očekuju novi porast broja zahteva u SAD za naknadama zbog nezaposlenosti, koja je skočila usled pandemije korona virusa.

Panevropski indeks STOXX 600 porastao je za 0,3 odsto, nakon započinjanja drugog tromesečja uz ne toliko dobre brojke koje su ukazale pad u aktivnostima fabrika u evrozoni u martu, prekinuto poslovanje i masovno odsustvo radnika.

U četvrtak u sedam ujutru, akcije Royal Dutch Shell-a, Total SA i British Petroleum-a uzletele između 3,3 i 5,0 procenata, izveštava Rojters. Širi indeks koji prati kretanje cena akcija eneregetskih kompanija ojačao je za 3,7 odsto.

Rigorozne mere prevencije u ratu protiv širenja pandemije bolesti Covid-19, uticale su na zastoj poslovne aktivnosti i masovna otpuštanja zaposlenih u SAD. Stoga se očekuje da će podaci, koji tek treba da budu objavljeni, pokazati da se broj zahteva za dobijanje nakade za nezaposlenost, podnetih u nedelji do 28. marta u SAD-u, popeo na 3,5 miliona, a neke procene se kreću čak i do 5,25 miliona, navodi britanska agencija.

PROČITAJTE JOŠ:

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...