NOVA PONUDA ZA SADA SAMO NA AMERIČKOM TRŽIŠTU Amazon osvaja i tržište lekova

LifestyleSvetVestiZdravlje

18.11.2020 10:34 Autor: Marko Miladinović 1

NOVA PONUDA ZA SADA SAMO NA AMERIČKOM TRŽIŠTU Amazon osvaja i tržište lekova NOVA PONUDA ZA SADA SAMO NA AMERIČKOM TRŽIŠTU Amazon osvaja i tržište lekova
Koristeći zaštićene individualne naloge korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama ubuduće će moći da naručuju lekove sa i bez recepata putem specijalizovanog servisa za kupovinu... NOVA PONUDA ZA SADA SAMO NA AMERIČKOM TRŽIŠTU Amazon osvaja i tržište lekova

Koristeći zaštićene individualne naloge korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama ubuduće će moći da naručuju lekove sa i bez recepata putem specijalizovanog servisa za kupovinu i dostavu farmaceutskih proizvoda kompanije Amazon.

Zvanično najvrednija kompanija na svetu još pre dve godine kupila je za 753 miliona dolara PillPack, firmu koja se bavila dostavom lekova na recept na američkom tlu, što je poznavaocima tržišta bio jasan signal da ona ima ozbiljne planove da proširi svoje poslovanje i na ovu delatnost.

Amazon Pharmacy naziv je novog online servisa, za sada dostupnog samo u SAD. Međutim, ideja je da se postepeno dodaju međunarodna tržišta kako se svi regulatorni zahtevi budu ispunjavali.

Podsetimo, Amazon je pre godinu i po dana lansirao sopstvenu liniju lekova koji se dobijaju bez recepta lekara (Advil, Nicorette, Mucinex) a ove godine je nju proširio sa 60 proizvoda širokog dijapazona upotrebe – od ibuprofena pa do preparata protiv opadanja kose.

Povećana potreba za online kupovinom za vreme pandemije korona virusa ustoličila je Amazon kao vodećeg profitera, a u isto vreme njegova još uvek mlada ponuda na farmaceutskom tržištu već je oborila zarade nekih od vodećih online isporučioca lekova, kao što su CVS, Wallgreens, Rite Aid. Amazon jednostavno ima veću pristupačnost i mnogostruko funkcionalniju logistiku.

Ovo je, ipak, samo međukorak ka uspostavljanju jedinstvene ponude zdravstvenog osiguranja i zauzimanja jake pozicije u oblasti medicine. Amazon je najavio partnerstva sa čuvenim bankarskim grupacijama JPMorgan Chase & Co. i Berkshire Hathaway Inc. kako bi zajedničkim snagama stvorili nezavisnu kompaniju koja će, u početku, pružati jeftiniju zdravstvenu zaštitu desetinama hiljada njihovih zaposlenika.

Pored toga, kompanija Džefa Bezosa (Jeff Bezos), najbogatijeg čoveka na planeti, u pregovorima je sa nekoliko proizvođača generičkih lekova.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...