NOVA RADNA MESTA U SRBIJI UZ PODRŠKU NORVEŠKE Ostvareno šest projekata vrednosti 75.000 evra

BiznisBolji posaoEUSrbijaVesti

15.12.2020 12:16 Autor: Ljiljana Begović 1

NOVA RADNA MESTA U SRBIJI UZ PODRŠKU NORVEŠKE Ostvareno šest projekata vrednosti 75.000 evra NOVA RADNA MESTA U SRBIJI UZ PODRŠKU NORVEŠKE Ostvareno šest projekata vrednosti 75.000 evra
U Srbiji je zaposleno 37 osoba iz teže zapošljivih grupa stanovništva nakon pohađanja stručnih obuka i praksi, uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška... NOVA RADNA MESTA U SRBIJI UZ PODRŠKU NORVEŠKE Ostvareno šest projekata vrednosti 75.000 evra

U Srbiji je zaposleno 37 osoba iz teže zapošljivih grupa stanovništva nakon pohađanja stručnih obuka i praksi, uz podršku Kraljevine Norveške preko projekta „Norveška za vas – Srbija“.

Šest projekata ukupne vrednosti od oko 75.000 evra sprovele su opštine Aleksinac, Babušnica, Bela Palanka, Mionica, Sjenica i Trgovište, od maja 2019. do novembra 2020, saopšteno je iz Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Cilj Javnog poziva lokalnim samoupravama za sprovođenje stručnih obuka u skladu sa lokalnim akcionim planovima za zapošljavanje bio je povećanje zapošljivosti ranjivih i teže zapošljivih grupa stanovništva kroz unapređenje njihovih znanja i veština.

Foto:.norveskazavas.org.rs

“Veoma mi je drago da vidim da je Norveška podržala obuke za 99 korisnika od kojih je zaposleno 37, naročito tokom ove godine, kada je pandemija Covid-19 negativno uticala na tržište rada“, rekao je ambasador Kraljevine Norveške Jorn Eugen Jelstad (Jorn Eugen Erling Gjelstad).

Ističe da su uprkos okolnostima i uz veliku podršku partnera iz UNOPS uspeli da obezbede poslove u šest opština u Srbiji.

„Kroz unapređenje različitih veština – od stranih jezika, IT, međuljudskih veština i komunikacije, do prvog stažiranja – svi naši korisnici mahom sa nižim obrazovanjem, mladi, stariji od 50 godina, primaoci socijalne pomoći, Romi i dugotrajno nezaposleni, poboljšali su znatno svoju poziciju na tržištu rada u Srbiji”, dodaje Jelstad , prenosi Tanjug.

Za sprovođenje ovih projekata, Norveška izdvojila je 60.000 evra, dok su lokalne samouprave učestvovale sa oko 15.000 evra.

Milica Došenović, v.d. menadžera projekta „Norveška za vas – Srbija“, posebno je zadovoljna što su žene činile više od 65 odsto polaznika stručnih obuka.

Projekat finansira Kraljevina Norveška sa 8,7 miliona evra, a aktivnosti na terenu sprovodi UNOPS.

  • KACA

    9.3.2022 #1 Author

    Odlično, dobra vest za nezaposlene

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...