NOVE MERE U TURSKOJ Gradovi u karantinu, mladima zabranjen izlazak iz kuća

SvetVesti

4.4.2020 11:34 Autor: Vladimir Jokanović 0

NOVE MERE U TURSKOJ Gradovi u karantinu, mladima zabranjen izlazak iz kuća NOVE MERE U TURSKOJ Gradovi u karantinu, mladima zabranjen izlazak iz kuća
U Turskoj su u subotu od ponoći stupile na snagu nove mere izolacije protiv širenja zaraze korona virusa. Mlađima od 20 godina najstrožije je... NOVE MERE U TURSKOJ Gradovi u karantinu, mladima zabranjen izlazak iz kuća

U Turskoj su u subotu od ponoći stupile na snagu nove mere izolacije protiv širenja zaraze korona virusa. Mlađima od 20 godina najstrožije je zabranjeno napuštanje domova, saopštio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. On je dodao da je u strogi karantin stavljen 31 grad, uključujući Istanbul. Takođe, uvedena je obaveza nošenja zaštitne maske na javnim mestima.

Prema poslednjim dostupnim informacijama ukupan broj zaraženih u Turskoj je 20.921, dok je do sada preminulo 425 ljudi. Dosadašnje mere nalagale su potpunu zabranu izlaska iz kuća starijima od 65 godina. Iako Erdogan nije posebno objasnio razloge za zabranu izlaska mlađima od 20 godina, mediji pretpostavljaju da je reč o populaciji koja najčešće krši mere samoizolacije, prenose svetske agencije.

Turski ministar zdravlja, Fahretin Koča, ocenio je da je „kretanje mladih ljudi možda najslabija tačka“ turske borbe protiv širenja korona virusa.

Tagovi
TURSKA

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...