uručeni ugovori za realizaciju 32 projekta u pokrajini

Novi ciklus investiranja u Vojvodinu vredan 4,5 milijardi dinara

SrbijaVesti

21.3.2022 15:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Novi ciklus investiranja u Vojvodinu vredan 4,5 milijardi dinara Novi ciklus investiranja u Vojvodinu vredan 4,5 milijardi dinara
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima... Novi ciklus investiranja u Vojvodinu vredan 4,5 milijardi dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore u vrednosti 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture.

„Počinje novi investicioni ciklus, u kojem ćemo realizovati nove konkretne projekte značajne za pokrajinu i svih 45 lokalnih samouprava u njoj. Ta sredstva biće investirana direktno u lokalni ekonomski razvoj“, rekao je Mirović.

Iz pokrajinskog budžeta, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za ove namene izdvojeno je 3,6 milijardi dinara, dok će ostatak obezbediti lokalne samouprave.

Prema njegovim rečima, na ovaj način biće započeta realizacija 21 novog, velikog projekta u Vojvodini i nastavljeno finansiranje 11 projekata koji su planirani kao višegodišnji.

Mirović je naveo da se u ovom delu finansiranja ne nalaze oni projekti koji su direktno iskazani u budžetu Vojvodine za 2022. godinu, poput izgradnje fabrika vode u Odžacima, Beočinu i Temerinu, kao i izgradnje „Muzeja 2021“ i rekonstrukcije Studija M u Novom Sadu, prenosi Beta.

Između ostalog, Mirović je najavio brojne projekte u oblasti saobraćajne infrastrukture – novu kružnu raskrsnicu na potezu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice u Novom Sadu, rekonstrukciju dela biciklističke staze od Futoga prema Veterniku, sanaciju i rekonstrukciju saobraćajnica u Subotici, Pančevu, Apatinu, Senti, Žitištu, Sečnju, Temerinu, Titelu, Irigu, Žablju i Odžacima.

Kada je reč o vodosnabdevanju i zaštiti voda, Mirović je izdvojio rekonstrukciju dela distributivne vodovodne mreže u Kikindi i sanaciju postrojenja za dezinfekciju pijaće vode u Gložanu i Magliću, kao i projekte u opštinama Nova Crnja, Mali Iđoš, Kanjiža i Bački Petrovac.

Za lokalni i regionalni ekonomski razvoj putem ovih konkursa obezbeđeno je više od 757 miliona dinara za projekte u Novom Sadu, Vršcu, Kuli, Šidu, Apatinu, Novom Bečeju i Bačkoj Topoli.

  • VERA

    21.3.2022 #1 Author

    Ovo ce umnogome da poboljsa zivot u pokrajini.

    Odgovori

  • IVAN

    21.3.2022 #2 Author

    Samo napred

    Odgovori

  • GOCA BG

    21.3.2022 #3 Author

    Za lepsi,bolji i kvalitetniji zivot..

    Odgovori

  • VANJA

    21.3.2022 #4 Author

    Dobre pogodnosti za Vojvodinu!

    Odgovori

  • NATI29

    22.3.2022 #5 Author

    Sto vise olaksati gradjanima zivot

    Odgovori

  • Anna

    22.3.2022 #6 Author

    Problem vodosnabdevanja u Vojvodini je veoma ozbiljan. Bilo je krajnje vreme da počne da se rešava.

    Odgovori

  • BOJANA

    22.3.2022 #7 Author

    Odlično, samo da se tako i da se nastavi.

    Odgovori

  • SNEZANA

    22.3.2022 #8 Author

    Odlicne vesti za nasu pokrajinu

    Odgovori

  • MIŠKOVIĆ

    22.3.2022 #9 Author

    odlična vest, treba ulagati u sim delovima naše zemlje. poljoprivreda i turizam su budućnost a infrastruktura sve to treba da prati

    Odgovori

  • Lelica

    22.3.2022 #10 Author

    U sve sto se ulaze u nasoj zemlji je super!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...