Tehnološki gigant će donirati 100.000 dolara udruženju gejmera sa invaliditetom

Novi Microsoft „ružni“ džemper stiže u prodavnicu

Hi-techLifestyleSvetVestiZanimljivosti

1.12.2021 20:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Novi Microsoft „ružni“ džemper stiže u prodavnicu Novi Microsoft „ružni“ džemper stiže u prodavnicu
U Xbox Gear prodavnici nedavno se pojavio “ružni” božićni džemper sa šarama inspirisanim ozloglašenom video-igrom Minesweeper koja je već 20 godina deo Windows operativnog... Novi Microsoft „ružni“ džemper stiže u prodavnicu

U Xbox Gear prodavnici nedavno se pojavio “ružni” božićni džemper sa šarama inspirisanim ozloglašenom video-igrom Minesweeper koja je već 20 godina deo Windows operativnog sistema (OS), piše The Verge.

Kako se navodi, Microsoftov novi džemper je prilično dobro napravljen. Ne samo da je Minesweeper nivo na njemu oblikovan kao božićna jelka, već su i mine zamenjene pahuljama, a vide se i dobro poznate opcije za smanjivanje prozora i izlazak iz igre. Naravno, tu je i klasični logo Windows 3.1. A ako se pitate zašto je na džemperu “broj preostalih mina” 1990, u pitanju je godina kada je igra Minesweeper prvi put objavljena.

Ovo je druga godina zaredom da Microsoft izbacuje na tržište “ružne” džempere inspirisane starim Windows OS. Prošle godine, kompanija je pustila u prodaju tri ovakva džempera, uključujući one inspirisane programom MS Paint. Microsoft je 2020. godine donirao deo sredstava od svakog prodatog džempera kompaniji Girls Who Code, a ove godine će kompanija dati sumu od 100.000 dolara udruženju gejmera sa invaliditetom AbleGamers.

Cena Minesweeper džempera je eksplozivnih 74,99 dolara, što je za pet dolara više od prošlogodišnje linije. Prošle godine ovi džemperi su prodati u roku od 24 sata.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...