NOVI PAKET EKONOMSKE POMOĆI HRVATSKOJ PRIVREDI Skraćeno radno vreme, smozapošljavanje i finansijska podrška mikropreduzetnicima

RegionVesti

29.6.2020 11:21 Autor: Ljiljana Begović 0

NOVI PAKET EKONOMSKE POMOĆI HRVATSKOJ PRIVREDI Skraćeno radno vreme, smozapošljavanje i finansijska podrška mikropreduzetnicima NOVI PAKET EKONOMSKE POMOĆI HRVATSKOJ PRIVREDI Skraćeno radno vreme, smozapošljavanje i finansijska podrška mikropreduzetnicima
Hrvatski premijer predstavio je najnovije mere podrške hrvatske vlade za očuvanje radnih mesta tokom krize korona virusa. Nove mere su skraćeno radno vreme, samozapošljavanje... NOVI PAKET EKONOMSKE POMOĆI HRVATSKOJ PRIVREDI Skraćeno radno vreme, smozapošljavanje i finansijska podrška mikropreduzetnicima

Hrvatski premijer predstavio je najnovije mere podrške hrvatske vlade za očuvanje radnih mesta tokom krize korona virusa.

Nove mere su skraćeno radno vreme, samozapošljavanje i pomoć mikropreduzetnicima u borbi protiv posledica pandemije.

Meru skraćenog radnog vreme, objasnio je Plenković, mogu da koriste poslodavci sa više od 10 radnika sa planiranim padom od najmanje 20 posto u odnosu na isti mesec prošle godine uz dokaz otežanog poslovanja. Mere se odnose na period do decembra ove godine.

Hrvatski premijer je najavio da će finansijska podrška izositi od 2.000 kuna (265 evra) neto po radniku i objasnio da je poslodavac dužan da isplati doprinose na finansijsku podršku. Ugovor o radu ne može biti otkazan najmanje 30 dana po prestanku korišćenja podrške.

Foto: Shutterstock

„Mere će biti primenjene i kod mikropoduzetnika koji imaju do devet radnika. Reč je isto o 2.000 kuna“, kazao je Plenković, prenosi Tanjug.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...