vlada srbije donela odluku

Novi v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

3.3.2022 15:13 Autor: Redakcija Biznis.rs 12

Novi v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević Novi v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević
Novi vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije je izvršni direktor za proizvodnju energije u tom preduzeću Miroslav Tomašević, odlučila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.... Novi v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević

Novi vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije je izvršni direktor za proizvodnju energije u tom preduzeću Miroslav Tomašević, odlučila je Vlada Srbije na današnjoj sednici.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je sinoć da će u četvrtak biti postavljen novi v. d. direktor EPS-a, a kako Beta prenosi Tomašević je jutros prvi put pozvan na razgovor u vladu. Pre sat vremena mu je javljeno da je postavljen za direktora.

On je nakon smene Milorada Grčića praktično rukovodio EPS-om kako bi se održala stabilnost sistema. Tomašević je bio jedan od kandidata za direktora EPS-a 2017. godine kada je postavljen Grčić.

Resorna ministarka Zoran Mihajlović je od smene Grčića imala najlepše ocene za Tomaševića i tvrdila je da je dobar inženjer.

JP EPS BEOGRAD

BALKANSKA 13, 11000 Beograd (Stari Grad) , Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
2.549.655.163,03 (2020)
Broj zaposlenih:
24.478 (2020)

Radnici EPS-a takođe imaju dobro mišljenje o Tomaševiću, ali su ocenili da će se suočiti sa velikim problemima jer se iz RB „Kolubare“ u termoelektranu „Nikola Tesla“ doprema manje uglja nego ranije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...