NOVOGODIŠNJI KONCERT BEČKE FILHARMONIJE U DRUGAČIJEM FORMATU Tradicionalni događaj publika će moći da prati putem malih ekrana

EULifestyleVestiZanimljivosti

5.12.2020 12:00 Autor: Marija Jovanović 0

NOVOGODIŠNJI KONCERT BEČKE FILHARMONIJE U DRUGAČIJEM FORMATU Tradicionalni događaj publika će moći da prati putem malih ekrana NOVOGODIŠNJI KONCERT BEČKE FILHARMONIJE U DRUGAČIJEM FORMATU Tradicionalni događaj publika će moći da prati putem malih ekrana
Novogodišnji koncert Bečke filharmonije održaće se 1. januara, kao i svake godine, ali ovaj put bez publike zbog pandemije korona virusa. Austrijska vlada odlučila... NOVOGODIŠNJI KONCERT BEČKE FILHARMONIJE U DRUGAČIJEM FORMATU Tradicionalni događaj publika će moći da prati putem malih ekrana

Novogodišnji koncert Bečke filharmonije održaće se 1. januara, kao i svake godine, ali ovaj put bez publike zbog pandemije korona virusa.

Austrijska vlada odlučila je da do 7. januara neće biti koncerata sa publikom i tako će biti i na najvećem svetskom muzičkom događaju uz koji se tradicionalno ulazi u novu godinu.

Direktor Bečke filharmonije Danijel Frošauer (Daniel Froschauer) najavio je da će Novogodišnji koncert biti održan u praznoj dvorani. „Moraćemo da se prilagodimo situaciji i da neće biti publike koja će aplaudirati, što je novo iskustvo za orkestar“, objasnio je on.

Foto: Pixabay.com

Bečka filharomija neće ostati potpuno bez aplauza, pošto je javni servis Austrije (ORF), koji prenosi koncert uživo, smislio interaktivne ovacije.

U saradnji sa jednim preduzećem u Gracu uspostavljena je platforma zahvaljujući kojoj svaki registrovani gledalac može da aplaudira na kraju oba dela koncerta, a taj aplauz će se čuti i u Zlatnoj dvorani „Muzikferajna“ na više od 20 zvučnika.

Frošauer kaže da se nikada nije razmišljalo o otkazivanju koncerta. „Bilo bi nemoguće da nema tog koncerta, i u međunarodnim razmerama“, naglasio je Frošauer, podsetivši da Novogodišnji koncert prati više od 30 miliona gledalaca pred malim ekranima širom sveta.

Koncertom će dirigovati Rikardo Muti, a program je fokusiran na Štraus dinastiju, prenosi Tanjug.  

Kako koncert ne bi ugrozio zdravlje muzičara, Bečka filharmonija primeniće sve važeće mere. Tako će muzičari biti podeljeni u dva pula, jedan orkestar bečke opere i drugi za Novogodišnji koncert, koji će biti redovno testirani.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...