gradonačelnik novog sada tvrdi

Novosadska toplana spremna za predstojeću grejnu sezonu

SrbijaU fokusuVesti

30.9.2022 18:22 Autor: Redakcija Biznis.rs 20

Novosadska toplana spremna za predstojeću grejnu sezonu Novosadska toplana spremna za predstojeću grejnu sezonu
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u petak da je Novosadska toplana spremna za predstojeću grejnu sezonu i da se stiču uslovi za... Novosadska toplana spremna za predstojeću grejnu sezonu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u petak da je Novosadska toplana spremna za predstojeću grejnu sezonu i da se stiču uslovi za pokretanje sistema grejanja pre zakonskog roka, 15. oktobra.

„Ukoliko tri dana zaredom u 21 sat, prema izveštajima Hidrometeorološkog zavoda, temperatura bude niža od 12 stepeni, stiču se uslovi da grejanje počne pre 15. oktobra“, rekao je Vučević prilikom posete toplani.

On je dodao da je toplana uspešno privela kraju sve radove na izgradnji i rekonstrukciji sistema daljinskog grejanja.

Vučević je naveo da je, po sadašnjim cenama, uzimajući u obzir to da država pomaže subvencionisanjem cene gasa, Novom Sadu za grejnu sezonu biti potrebno najmanje 49 miliona evra za gas i struju, a prošle godine bilo je potrebno 35 miliona evra.

„Novosadska toplana je dobila novi predlog ugovora sa Srbijagasom i sve je sada složenije zbog aktuelne međunarodne situacije. Zahvaljujući državi, imamo dovoljno gasa“, kazao je Vučević.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...