Vrednost brazilske banke procenjena na 50 milijardi dolara

Nubank prijavljena na inicijalnu javnu ponudu u SAD

BankeNovacVesti

1.11.2021 15:39 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nubank prijavljena na inicijalnu javnu ponudu u SAD Nubank prijavljena na inicijalnu javnu ponudu u SAD
Zvaničnici brazilske banke Nubank danas su objavili da su podneli prijavu za inicijalnu javnu ponudu (IPO) u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), pri čemu ciljaju... Nubank prijavljena na inicijalnu javnu ponudu u SAD

Zvaničnici brazilske banke Nubank danas su objavili da su podneli prijavu za inicijalnu javnu ponudu (IPO) u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), pri čemu ciljaju procenu vrednosti banke na preko 50 milijardi dolara.

Iz ove finansijsko-tehnološke kompanije, osnovane 2013. godine, saopšteno je da će ponuditi 289,2 miliona akcija po ceni između 10 i 11 dolara po akciji, što znači da bi joj IPO doneo 3,2 milijarde dolara prihoda ukoliko se realizuje po ceni akcije od 11 dolara, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Glavni garanti za IPO su veliki međunarodni finansijski „igrači“ Morgan Stanley, Goldman Sachs, Citigroup i brazilski Nu Invest.

Iz brazilske banke su takođe objavili da su u periodu od januara do septembra ove godine zabeležili skok neto prihoda na 1,06 milijardi dolara u odnosu na 534,6 miliona dolara godinu dana ranije.

Međutim, u istom periodu su porasli i gubici banke sa 64,4 miliona dolara na 99,1 milion dolara.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...