OBEZBEĐEN PRELAZAK GRANICE ZA TERETNA VOZILA Transporteri sa voćem, povrćem i mesom imaju prioritet

SrbijaVesti

14.7.2020 11:21 Autor: Marija Jovanović 0

OBEZBEĐEN PRELAZAK GRANICE ZA TERETNA VOZILA Transporteri sa voćem, povrćem i mesom imaju prioritet OBEZBEĐEN PRELAZAK GRANICE ZA TERETNA VOZILA Transporteri sa voćem, povrćem i mesom imaju prioritet
Prioritetni prelazak teretnih vozila sa voćem, povrćem i mesom obezbeđen je na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Vatin. Na osnovu inicijative Ministarstva građevinarstva, saobraćaja... OBEZBEĐEN PRELAZAK GRANICE ZA TERETNA VOZILA Transporteri sa voćem, povrćem i mesom imaju prioritet

Prioritetni prelazak teretnih vozila sa voćem, povrćem i mesom obezbeđen je na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Vatin. Na osnovu inicijative Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pokrenute na zahtev poslovne zajednice, to je omogućeno uz saradnju MUP i Uprave carina.

S obzirom da ove vrste roba zahtevaju poseban temperaturni režim i kratak rok do prodaje, a da na navedenim prelazima na izlasku sa carinskog područja RS postoji znatno zadržavanje teretnih vozila, postignut je dogovor da Sektor za informacione i komunikacione tehnologije Uprave carine RS na dva sata dostavlja najavu Upravi granične policije, objašnjavaju u Privrednoj komori Srbije.

Foto: Pixabay.com

Najava će sadržati podatke iz izvoznih deklaracija (C1) o registarskim oznakama prevoznog sredstva i tarifnim oznakama, kao i unete šifre carinskih ispostava izlaska Batrovci, Terminal Horgoš i Vatin, kako bi transporteri imali prioritetan prelazak granice.

“Ukoliko dođe do promene carinske ispostave izlaska, odnosno, kada se prevozno sredstvo pojavi na drugom graničnom prelazu od upisanog u izvoznoj deklaraciji, neće biti omogućen prioritetni izlazak”, navodi se u saopštenju PKS.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...