Vlada Srbije usvojila zaključke radi lakšeg izvoza

Obezbeđeni preduslovi za plasman sveže borovnice i suve šljive u Kinu

SrbijaVesti

5.4.2024 15:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Obezbeđeni preduslovi za plasman sveže borovnice i suve šljive u Kinu Obezbeđeni preduslovi za plasman sveže borovnice i suve šljive u Kinu
Vlada Srbije usvojila je zaključke kojima se obezbeđuje jedan od ključnih preduslova za plasman sveže borovnice i suve šljive na tržištu Kine. Vlada je... Obezbeđeni preduslovi za plasman sveže borovnice i suve šljive u Kinu

Vlada Srbije usvojila je zaključke kojima se obezbeđuje jedan od ključnih preduslova za plasman sveže borovnice i suve šljive na tržištu Kine.

Vlada je usvojila i Zaključak o sprečavanju i kontroli avijarne influence, što je najvažniji preduslov za izvoz pilećeg mesa iz Srbije na kinesko tržište, prenela je Beta.

Na sednici je usvojen i Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Electricite de France (EDF) o uspostavljanju okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije.


Kako je precizirano, tim memorandumom o razumevanju se definiše i uspostavlja okvir za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije, a svrha dokumenta je i sprovođenje Energetske politike u oblasti koja je od zajedničkog interesa, a gde bi EDF mogao biti uključen kao strateški partner.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...