Biznis.rs
OBNOVLJEN LET ZA BEČ SA AERODROMA MORAVA  Do Soluna i dalje obustavljen aviosaobraćaj zbog pandemije OBNOVLJEN LET ZA BEČ SA AERODROMA MORAVA  Do Soluna i dalje obustavljen aviosaobraćaj zbog pandemije

OBNOVLJEN LET ZA BEČ SA AERODROMA MORAVA Do Soluna i dalje obustavljen aviosaobraćaj zbog pandemije

EkoEUSrbijaTurizamVesti 30.6.20. 10:06 Ljiljana Begović 1

Posle pauze od tri i po meseca zbog epidemije korona virusa, na aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva ponovo se uspostavlja let za Beč.Dragan... OBNOVLJEN LET ZA BEČ SA AERODROMA MORAVA  Do Soluna i dalje obustavljen aviosaobraćaj zbog pandemije

Posle pauze od tri i po meseca zbog epidemije korona virusa, na aerodromu Morava u Lađevcima kod Kraljeva ponovo se uspostavlja let za Beč.

Dragan Bugarinović, direktor Aerodroma „Morava“ kaže da pravo da se ukrcaju na avion za Beč imaju svi građani šengenskog sporazuma, državljani Srbije koji imaju radne vize i osobe koje poseduju diplomatske pasoše.

Dodaje da ta pravila važe još u utorak, a da će od 1. jula važiti nova i poziva putnike da sve informacije provere na sajtu ambasade Austrije.

Kako kaže, Aerodrom je preduzeo sve neophodne mere kako bi zaštitio putnike.

„Samo putnicima je dozvoljen ulazak u zgradu, oni moraju da nose maske, obavezna je dezinfekcija ruku, na nekoliko punktova u zgradi postavljena su sredstva za dezinfekciju, obeležena su mesta za stajanje u redovima kako bi bilo dovoljno mesta za distinciranje“, objašnjava Bugarinović, prenosi RTS.

Govoreći o najavljenom letu za Solun navodi da je on zbog pandemije obustavljen.

„Red za Solun je bio u redu letenja za ovu sezonu, međutim, upravo pred sam početak sezone svi su letovi zaustavljeni i u ovom momentu tog leta nema. Povratak leta zavisi od uslova koje zemlja propisuje, turističkih agencija. Mi u ovom trenutku ne možemo da kažemo da li će tog leta biti. Jednostavno onaj koji jedino može to odluči je sam prevoznik u ovom slučaju Air Serbia, navodi Bugarinović.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *