Rudari traže minimalnu zaradu od oko 500 evra, kao i smenu direktora Elektroprivrede

Obustava proizvodnje u bosanskim rudnicima

RegionVesti

23.11.2021 09:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Obustava proizvodnje u bosanskim rudnicima Obustava proizvodnje u bosanskim rudnicima
Radnici sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede, protestovaće danas u Sarajevu zbog nezadovoljstva pravilnicima o platama i radnom... Obustava proizvodnje u bosanskim rudnicima

Radnici sedam rudnika u Federaciji Bosne i Hercegovine, koji posluju u okviru Elektroprivrede, protestovaće danas u Sarajevu zbog nezadovoljstva pravilnicima o platama i radnom učinku.

Na protestu ispred zgrade Vlade FBiH rudari će tražiti stavljanje van snage spornih pravilnika, kao i smenu generalnog direktora Elektroprivrede i direktora rudnika uglja u sastavu ovog javnog preduzeća.

Rudari će zatražiti i utvrđivanje minimalne plate od 1.000 KM, odnosno 500 evra u rudarstvu u FBiH, piše Tanjug pozivajući se na N1.

Iz Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, koji je organizator protesta, ističu da su sve vreme bili spremni za socijalni dijalog, ali da nije bilo razumevanja poslodavca.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...