Dobre prognoze za srpsku privredu

Očekivani rast BDP u prvih šest meseci oko 7,5 odsto

BiznisSrbijaVesti

30.7.2021 12:26 Autor: Marko Andrejić 0

Očekivani rast BDP u prvih šest meseci oko 7,5 odsto Očekivani rast BDP u prvih šest meseci oko 7,5 odsto
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se očekuje da rast srpske privrede u prvih šest meseci ove godine bude oko 7,5 odsto,... Očekivani rast BDP u prvih šest meseci oko 7,5 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se očekuje da rast srpske privrede u prvih šest meseci ove godine bude oko 7,5 odsto, a da će to biti poznato već u petak posle podne.

„Imaćemo od 7,4 do 7,6 odsto. Imaćemo posle podne procenu“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Velikoj Plani.

On je dodao da su procene rasta u prvom kvartalu plus 1,7 odsto, što je, kaže, bolje od očekivanog, prenosi Tanjug.

„Očekivali smo za drugi kvartal, takva je bila prognoza MMF-a, da to bude 10,6 odsto. Nadamo se da to može da bude oko 13,5 procenata. Onda je to za prvu polovinu godine oko 7,4 do 7,6 odsto“, pojasnio je Vučić.

Ako rast bude oko 7,5 odsto, onda zadržavamo dobre izglede za dalji rast, naglasio je predsednik Srbije.

„Videćemo kakav će biti treći kvartal, da imamo rast od 6,5 odsto ove godine, što je više od očekivanog i značilo bi da budemo jedna od tri zemlje u Evropi. To je za nas bilo teže, jer smo imali visoku bazu“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije danas je u obilasku kompresorske stanice „Velika Plana“ na gasovodu Balkanski tok koja se gradi između Velike Plane i Žabara.

„Zadovoljan sam. Godinama smo čekali da radimo ovako važne infrastrukturne projekte, a gasovod je svakako jedan od najvažnijih. Ovo je velika stvar za Srbiju“, rekao je Vučić tokom obilaska radova i razgovora sa radnicima.

Tagovi
BDP RAST BDP

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...