Manji broj zaraženih i više vakcinisanih građana uticao na odluke Kriznog štaba

Od danas moguće organizovati stručne skupove do 100 učesnika

SrbijaVesti

14.5.2021 21:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Od danas moguće organizovati stručne skupove do 100 učesnika Od danas moguće organizovati stručne skupove do 100 učesnika
Na predlog ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, Krizni štab doneo je odluku kojom se omogućava organizovanje kongresa i stručnih skupova na kojima... Od danas moguće organizovati stručne skupove do 100 učesnika

Na predlog ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, Krizni štab doneo je odluku kojom se omogućava organizovanje kongresa i stručnih skupova na kojima je dozvoljeno prisustvo do 100 ljudi.

Matić je na taj način podržala, kaže se u saopštenju iz njenog kabineta, „inicijativu Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i predložila Kriznom štabu da se usvoji predlog za dozvolu organizovanja stručnih skupova i kongresa do 100 ljudi“.

Inače, Krizni štab je najavio i da će, ukoliko se dodatno stabilizuje situacija i nastavi dobar trend vakcinacije, od 21. juna biti omogućena veća okupljanja, kao i da će uskoro Beogradska arena biti vraćena svojoj nameni.

Prethodno se, u toku dana predsednica Vlade Srbije Ane Brnabić sastala sa predstavnicima inicijative „Safe Events Serbia“.

Na sastanku je dogovoreno da se sledeće nedelje Kriznom štabu iznese konkretan predlog da se od 21. juna, Svetskog dana muzike, omogući održavanje kulturnih manifestacija, koncerata i festivala, ukoliko se nastavi trend opadanja broja zaraženih korona virusom, kao i pozitivan trend vakcinacije, te da minimum 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije do tada bude imunizovano, saopšteno je iz Vlade.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...