Zbog rasta troškova poslovanja skaču i cene telefoniranja

Od decembra veći telefonski računi za korisnike Telenora

Hi-techPoslovanjeSrbijaVesti

8.11.2021 14:20 Autor: Stanislav Stanišić 7

Od decembra veći telefonski računi za korisnike Telenora Od decembra veći telefonski računi za korisnike Telenora
Mobilna mreža Telenor poskupeće svoje usluge za oko 6,93 odsto, navodi se u obaveštenju koje je poslato korisnicima ove mreže. „Hvala na dosadašnjem poverenju.... Od decembra veći telefonski računi za korisnike Telenora

Mobilna mreža Telenor poskupeće svoje usluge za oko 6,93 odsto, navodi se u obaveštenju koje je poslato korisnicima ove mreže.

„Hvala na dosadašnjem poverenju. U želji da nastavimo sa transparentnim i otvorenim odnosom, obaveštavamo vas da smo doneli odluku o povećanju cena naših usluga od 9. decembra u proseku oko 6,93 odsto “, navodi se u SMS poruci koju su od Telenora dobili korisnici ove mreže.

U saopštenju koje je Biznis.rs dobio od Telenora, kompanija potvrđuje korekciju cena od sledećeg meseca i kao glavni razlog navodi značajan rast troškova poslovanja.

„Ovakvu poslovnu odluku doneli smo zbog značajnog rasta troškova poslovanja, koji je uzrokovan podizanjem cena različitih proizvoda i usluga na tržištu, kao i uvoznih komponenti. Troškovi našeg poslovanja u poslednje dve godine imali su jak, dvocifren rast. Neki od faktora koji su uticali na to su porast cena goriva, električne energije, poštanskih usluga, štampe, uvoza i drugi operativni troškovi. Prosek povećanja cena u Telenoru je 6,93 odsto, što je značajno manje u odnosu na naš rast troškova poslovanja“, navodi se u saopštenju kompanije.

Iz Telenora naglašavaju da im je prioritet nastavak ulaganja u infrastrukturu, razvoj novih proizvoda i usluga, kako bi i dalje pružali kvalitetno korisničko iskustvo.

„Zato smo odlučili da ne smanjujemo ulaganja, već da korigujemo cene i to samo onoliko koliko je zaista neophodno“, ističu iz kompanije.

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...