KRIZNI ŠTAB PREPORUČIO POPUŠTANJE MERA

Od ponedeljka ponovo rade ugostiteljski objekti na otvorenom, uz jedan uslov

IzdvajamoSrbijaVesti

2.4.2021 17:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Od ponedeljka ponovo rade ugostiteljski objekti na otvorenom, uz jedan uslov Od ponedeljka ponovo rade ugostiteljski objekti na otvorenom, uz jedan uslov
Od ponedeljka se ponovo dozvoljava rad ugostiteljskih objekata na otvorenom, odnosno u baštama, uz poštovanje propisanih mera, predložio je Krizni štab, a predlog je... Od ponedeljka ponovo rade ugostiteljski objekti na otvorenom, uz jedan uslov

Od ponedeljka se ponovo dozvoljava rad ugostiteljskih objekata na otvorenom, odnosno u baštama, uz poštovanje propisanih mera, predložio je Krizni štab, a predlog je i da od srede budu otvoreni i tržni centri. Bašte ugostiteljskih objekata će biti otvorene u ponedeljak samo ako tokom vikenda ne bude naglog skoka broja zaraženih u Srbiji, rekao je posle sednice Kriznog štaba pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

„Rad kafića i restorana na otvorenom imaće pravila koja će strogo morati da se poštuju. Precizne informacije o broju ljudi koji će moći da borave u baštama će se znati u nedelju“, rekao je član Kriznog štaba Zoran Gojković i naglasio da do ponedeljka i dalje važi zabrana rada.

Takođe, od ponedeljka će radno vreme svih objekata biti produženo na 22 sata. O otvaranju tržnih centara će se odlučivati tokom vikenda i naredne sedmice.

„Sve današnje preporuke zavisiće od broja zaraženih korona virusom tokom vikenda“, dodao je Gojković.

On je naglasio da kada je reč o kafićima i restoranima isključivo će raditi samo bašte i isključivo samo bašte u određenom režimu rada, dok će zatvoreni deo objekta i dalje biti zatvoren.

„Što se tiče nastave u školama do dalje naši đaci ostaju na online nastavi“, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo. 

On je rekao i da je trenutno u Srbiji epidemiološka situacija stabilna kada je u pitanju broj zaraženih korona virusom, iako je na visokom nivou.

U Srbiji je 25 odsto građana primilo prvu dozu vakcine i 18,6 odsto punoletnih u Srbiji je primilo obe doze vakcine, rekao je Gojković.

  • Tajči

    2.4.2021 #1 Author

    Oni prvo odgledaju vremenaku prognozu, nakon toga donose odluke.Kisa cele nedelje, dzabe otvarate bašte.
    A dečica, online nastava je kao da se ne ide u školu.

    Odgovori

  • Tina

    2.4.2021 #3 Author

    Treba omoguciti rad kaficima , ali uz strogo postovanje zastitnih mera

    Odgovori

  • Stefan

    2.4.2021 #4 Author

    Konačno da ih puste da rade

    Odgovori

  • GocaBG

    2.4.2021 #5 Author

    Divna vest,samo da vreme bude lepo pa da uzivamo u basti kafica…

    Odgovori

  • Mdx

    4.4.2021 #6 Author

    Treba zaista da rade uz mere kao i ostale delatnosti.. sigurno da ne treba da se pravi guzva i da se redovno provetrava i odrzava higijena isto bi bilo kao i u trgovinama i td..

    Odgovori

  • Mara

    4.4.2021 #7 Author

    Kišobran u ruke, pa na kafu ☺️

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...